Afbeelding
Foto:

Jeugdteams Lake Valley naar NK

Venray | Twee jeugdteams van Lake Valley (0-13 en 0-19) uit Venray nemen op zondag 13 mei in Purmerend deel aan het Nederlands kampioenschap jeugdzaalvoetbal.

Lake Valley 0-13 behaalde vorige week in St. Michielsgestel het nog benodigde punt door met 4-4 gelijk te spelen tegen ZVS. Daarmee eindigde het team hoger dan hun concurrenten in de KNVB Zuid I en II competitie. Het NK wordt voor dit jonge team, gecoacht door Stan van Dijck en Nathan van Gerven, een leerzaam toernooi tegen de andere vijf districtskampioenen. Veel spelers uit de leeftijdscategorie 0-19 (7x) spelen al in de senioren hoofdklasse bij Lake Valley. Zij gaan het district Zuid II vertegenwoordigen op het NK. De kern van dit team heeft al verschillende keren deelgenomen en is al vaker derde geworden. Dit jaar doen zij een serieuze gooi naar de nationale titel. Erg zuur was het voor het 0-17 team onder leiding van coach Samir el Ghoul. Dit team miste deelname aan het NK door op de laatste speeldag van de competitie met 3-4 te verliezen van ZVV Eindhoven. Dit terwijl tot de laatste minuut van de wedstrijd een 3-2 voorsprong op het scorebord stond. Een overwinning was noodzakelijk en voldoende geweest om zich te plaatsen.

Op de foto Lake Valley 0-13 met coach Nathan van Gerven.


Wouter Evers verlaat Volharding

Vierlingsbeek | Wouter Evers keert terug naar derdeklasser Vianen Vooruit. Hij verruilde die voetbalclub drie jaar geleden voor tweedeklasser Volharding. Komende zomer keer de 25-jarige Evers terug bij Vianen Vooruit.

Evers speelde eerder één seizoen voor Vianen Vooruit. Hij kwam destijds over van SHO, de eersteklasser uit zijn voormalig woonplaats Oud-Beijerland. De verdediger belandde via zijn Brabantse vriendin in het Land van Cuijk. Hij promoveerde in zijn debuutjaar met Vianen Vooruit via de nacompetitie naar de derde klasse, met Volharding werd hij kampioen van de tweede klasse.


Dagmar Boom naar Eurosped

Leunen | Dagmar Boom speelt volgend seizoen bij Team Eurosped in de eredivisie.

De volleybalster (17) uit Leunen komt over van Talentteam Papendal/Arnhem. De passerloper is de vierde aanwinst voor Team Eurosped uit het Talentteam Papendal/Arnhem. Boom ontwikkelt zich de laatste jaren razendsnel en werd vorig jaar beloond met een uitnodiging om mee te gaan met de A-selectie van het Nederlands vrouwenteam naar het Masters-toernooi in Montreux (Zwitserland).

"Stiekem had ik al gehoopt dat ik benaderd zou worden door Eurosped. Je kan je dus wel voorstellen dat ik enorm blij was toen dat ook gebeurde", vertelt Boom trots op de website van Team Eurosped. "Het gesprek met Diane Rademaker en Jan Berendsen bevestigde mijn ideeën over het topsportklimaat bij Team Eurosped, net zoals de training die ik meegedaan heb. Ik heb enorm veel zin in het komende seizoen. Het zal knokken worden voor een plek in het team, maar die uitdaging ga ik graag aan. Ik wil me graag bewijzen en stappen maken in mijn ontwikkeling. Natuurlijk hoop ik bij Team Eurosped zover te groeien dat ik uiteindelijk de stap naar een topclub in het buitenland kan maken, maar eerst ga ik me voor de volle 100% inzetten voor Eurosped."


Motorcross

Horst | In Horst was de eerste wedstrijd van Motorsport Organisatie Nederland. In de damesklasse werd debutant Amber Simons (Well) in de damesklasse met de manchezege in de eerste manche en een derde plaats in de tweede manche tweede in het dagklassement. Mark van de Ven (Ysselsteyn) kwam net tekort voor het podium bij de MX open senioren. Hij werd met tweemaal een derde plaats in de manches vierde in het klassement. Jules Deenen (Wanssum) wist ook een vierde plaats te behalen. Hij deed dit met een vierde en derde plaats bij de MX open nationalen. Een top 5-klassering was er voor Marc van Dijck in de klasse MX open junioren.

Uitslagen:

Oss (FIM): EK quads: 3. Joe Maessen (Ysselsteyn)

Horst (MON): Dames: 2. Amber Simons (Well): 7. Britt Jans-Beken (Wanssum)

MX 2 junioren: 11. Dave Thielen (Veulen). 17. Diego Danelon (Blitterswijck). 23. Stan Bongers (Castenray). 33. Jan van Mill (Overloon). 41. Ben van Gerven (Swolgen). 52. Lynn Hubers (Overloon)

MX open junioren: 5. Marc van Dijck (Venray). 11. Guido de Bruijn (Overloon). 37. Tom Janssen (Overloon)

MX open senioren: 4. Mark van de Ven (Ysselsteyn). 33. Koen Pijpers (Wanssum)

MX open nationalen: 4. Jules Deenen (Wanssum). 24. Jop Koopmans (Holthees). 32. Maik Hubers (Venray)

Galvin Cup: 30. Bart Pijpers (Wanssum). 33. Jeremy de Vink (Venray). 52. Tino Broere (Wanssum).