Grote Kerk en toren weer open

Venray | De Grote Kerk in Venray is vanaf dinsdag 3 april weer geopend voor het publiek. Alle werkdagen is de kerk van 14.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken. Belangstellenden worden ontvangen door twee vrijwilligers die graag antwoord geven op eventuele vragen. Achter in de kerk is een tafel met informatie opgesteld en is er ook documentatie te koop. Rondleidingen: telefoon (0478)584415.

Ook de toren gaat weer open. De toren is op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en dit jaar ook op alle koopzondagen geopend. In de toren is in de eerste kamer de film In Hemelsnaam te zien.

Dit is een vijftien minuten durende film over het ontstaan, de verwoesting en de wederopbouw van de toren. In de andere kamers is informatie verkrijgbaar over een aantekenboekje uit de Tweede Wereldoorlog en worden enkele attributen uit de rijke historie van de Grote Kerk tentoongesteld.


Venray Oldtimer City

Venray | In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 juli staan oldtimers centraal in Venray. In het laatste weekend van juli wordt de gemeente traditiegetrouw omgedoopt tot Venray Oldtimer City (VOC). Dit jaar staat de 24e editie op het programma.

Op zaterdag 28 juli staat de Asteria Knapzakkentoer van 130 km op het programma en op zondag 29 juli het oldtimertreffen met een rit van 50 of 80 kilometer in de mooie omgeving van Limburg/Brabant. Er is een aanpassing gekomen in de leeftijd van de deelnemende auto's door dit te verleggen naar auto's van 1985 en ouder. Er zijn ook wijzigingen in het bestuur gekomen. Henk Willems heeft de voorzittershamer overgedragen aan Marc Arts.

Henk Willems en zijn Rieky hebben ruim 23 jaren Venray Oldtimer City gedragen en mede gemaakt wat het nu is. Henk is op zondag wel present met de band De Peelzwervers. Ronald Willemsen heeft de lege plek in het bestuur met enthousiasme ingevuld. De laatste jaren is er een constante deelname van ruim 300 klassiekers op de zondag, niet alleen uit Nederland maar ook België en Duitsland. Een enkele oldtimer zelfs uit de beginjaren van de vorige eeuw.

Het bestuur, samen met de hulp van vrijwilligers, streeft er naar om ieder jaar opnieuw het een geweldig evenement te laten worden voor deelnemers en toeschouwers. Een ander streven is om dit evenement toegankelijk te houden voor een grote groep oldtimer liefhebbers. Door trouwe sponsors die het evenement al jaren steunen, kunnen de kosten voor de deelnemers laag worden gehouden. In samenwerking met Venray Bloeit zijn op het Gouden Leeuwplein extra activiteiten. Het muzikale gedeelte is in handen van de band De Peelzwervers in haar bijna originele formatie zoals in de jaren '60, '70 en '80. Traditioneel is er voor de kinderen het springkussen en de ballonwedstrijd waar prijzen mee te winnen zijn.

De stoommachine en het orgel van de familie Linders uit Venray zijn niet te missen vaste deelnemers. Een reporter zwerft over de pleinen en doet interviews om meer te horen over de eigenaar en zijn automobiel en om reacties van het publiek te horen. Het evenement valt dit jaar samen met koopzondag. Behalve de mooie automobielen zijn ook de winkels in Venray een extra uitnodiging voor een bezoek aan dit evenement. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van onder andere de publieksprijs en mooiste Engelse auto. Voor meer informatie: www.venrayoldtimercity.nl.


Alzheimer Café Venray

Venray | Het Alzheimer Café Venray is op maandag 9 april weer open.

Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema van de avond is Rechtsbescherming bij dementie en gastspreker is notaris Olga Roffers. Het Alzheimer Café Venray vindt plaats in De Kemphaan aan de Kennedyplein 1 in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: Joke Halmans, telefoon 06-53730515.


Night at the Museum

Venlo | Het Limburgs Museum in Venlo heeft besloten twee keer zoveel bezoekertjes toe te laten tijdens de allereerste Night at the Museum. De eerste 150 kaartjes zijn al uitverkocht.

Op vrijdag 6 april blijft het museum tot 23.00 uur geopend. De tentoonstelling over kinderboekenschrijver Paul van Loon, De Andere Werkelijkheid, vormt het hart van de avondopenstelling. Er is een compleet randprogramma georganiseerd met griezelige optredens, griezelkwisjes en spannende speurtochten. "We werden een beetje overdonderd door de belangstelling," zegt Leentje Mostert, samensteller van de tentoonstelling. "In overleg met Paul van Loon hebben we besloten nog eens 150 extra kaartjes in de verkoop te doen. Dat betekent onder andere dat Paul van Loon zelf met zijn band twee keer gaat optreden in plaats van één keer." Als om 23.00 uur de deuren van het museum sluiten, blijven zestien kinderen in het gebouw: de acht winnaars van de slaapwedstrijd en hun acht vriendjes of vriendinnetjes. Zij mogen, onder toezicht van museummedewerkers, blijven logeren. Maar eerst natuurlijk nog pyjamadisco en griezeltocht-met-zaklamp, en als climax: een verhaaltje voor het slapen gaan, voorgelezen door Paul van Loon zelf.

Entreebewijzen voor Night at the Museum zijn te bestellen via www.limburgsmuseum.nl/tickets.