Hockeysters in slotminuten onderuit

Venray-Best 5-6 (2-1). Doelpunten Venray: Danjelle Creemers en Annelieke Creemers (beiden 2x) en Bente Matijsen.

Venray | De hockeysters van Venray werden zondagmiddag op eigen veld verslagen door Best. De Noord-Brabantse bezoekers waren met 5-6 te sterk.

Jong dames 1 keek al snel tegen een achterstand aan toen een van de gasten Kiki Nelissen behendig uitspeelde en binnenschoot: 0-1. De thuisploeg reageerde snel met een mooie actie van Danjelle Creemers. Met haar backhand sloeg ze de bal hard op goal en via een verdedigster van Best was het raak: 1-1. Bente Matijsen bracht Venray voor het eerst op voorsprong door uit de rebound de 2-1 binnen te tikken.

In de tweede helft begonnen de gasten fel en bogen met twee treffers op rij de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Na een mooie voorzet van Nienke Scharn bracht Annelieke Creemers met een tip-in de partijen weer op gelijke hoogte. Best maakte vervolgens gebruik van een onduidelijke situatie en kwam met een vierde treffer opnieuw aan de leiding: 3-4. Na de gelijkmaker van Danjelle Creemers bracht haar zus Annelieke, na een gave voorzet Jeanne Clermonts, de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 5-4. In de slotminuten ging het volledig mis bij de thuisploeg. Via een tip-in en een benutte strafcorner pakte Best alsnog de winst. In het paasweekend is Venray vrij.

Voetbalsters doen goede zaken

Venray-Rigtersbleek 1-0. Doelpunt Venray: Lindie van der Steen.

Venray | De voetbalsters van SV Venray boekten zondagmiddag een belangrijke overwinning in het duel met Rigtersbleek. Het team van trainer Jan Trienekens was met 1-0 te sterk voor de bezoekers uit Enschede. Lindie van der Steen maakte in de eerste helft het enige doelpunt. Venray kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen. Dankzij de zege neemt Venray afstand van de gevarenzone van de hoofdklasse B. Door de driepunter gaat Venray over FC Gelre en Prinses Irene heen. De ploeg staat nu negende met 12 punten uit 12 duels. Nuenen is de hekkensluiter met 1 punt uit 13 duels.

Op zondag 1 april kan Venray opnieuw goede zaken doen als het op sportpark De Wieën juist de nummer laatst Nuenen ontvangt. Het duel begint om 12.00 uur.

Koploper verslaat Lake Valley

Amicita 2-Lake Valley 6-3 (3-10). Doelpunten Lake Valley: Mats Cuijpers (2x) en Nino Bruns.

Roermond | Valley kon maandagavond niet stunten tegen koploper ZVV Amicitia/Tigers 2 uit Roermond. Alhoewel het jonge team uit Venray geducht tegenstand bood, moest het de meerdere erkennen in de thuisclub: 6-3. Amicitia/Tigers kwam in de eerste helft op een 3-0 voorsprong door goed uitgespeelde aanvallen. Het team uit Roermond bestaat uit sterke, technische spelers. Net voor rust scoorde Nino Bruns tegen: 3-1 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld. De thuisclub domineerde en voerde het tempo op. Lake Valley verdedigde stug en kwam er ook goed uit met mooie aanvallen. Na de 4-1 en 5-1 scoorde Mats Cuijpers tegen: 5-2. In de slotfase scoorde hij ook nog de 6-3 uit een mooi opgezette aanval met Elian Coppus als meespelende keeper.