Afbeelding
Foto:

Derde plaats Joe Maessen

Oss | Joe Maessen Ysselsteyn) heeft tijdens de eerste wedstrijd voor het Europees kampioenschap quads in Oss een derde plaats behaald.

Maessen was bij de start van de eerste manche als tweede weg. In de eerste ronden zette hij vol druk op koploper Mike van Grinsven (Heesch). Na de beginfase werd de achterstand op Van Grinsven per ronde steeds iets groter. In de laatste ronden nam Maessen minder risico omdat de achterstand op Van Grinsven te groot was en de voorsprong op de nummer drie, de Belg Davy de Cuyper, inmiddels groot genoeg was. Joe Maessen eindigde de eerste manche dan ook op een tweede plaats.

In de tweede manche was Joe Maessen opnieuw als tweede weg bij de start. Hij wist nu langer in het spoor te blijven van opnieuw Mike van Grinsven. Achter de koplopers lag opnieuw De Cuyper op de derde plaats. Na 10 ronden was van Grinsven inmiddels iets weggelopen van Maessen en leek er opnieuw een tweede plaats in de manche in het verschiet te liggen.

Maessen had vervolgens echter pech met een achterblijver die vaststond na een bocht. De Ysselsteynse quadrijder reed zich daardoor ook vast en verloor hierdoor ruim een minuut. Hij viel terug naar een zevende plaats. Maessen eindigde nog als zesde in de manche en behaalde met die score een derde plaats in het dagklassement.