Afbeelding
Foto:

Judoka's Venray succesvol

Roermond | Lyam van der Groef en Bora Soysal van Judo Vereniging Venray namen deel aan de Limburgse kampioenschappen voor jongens onder 15 jaar in Roermond.

Voor Lyam van der Groef, die in een van de best bezette klasse -46 kg deelnam, was het van belang om een startbewijs voor het nationaal kampioenschap te behalen door bij de laatste vier judoka's in zijn categorie te eindigen. Hij slaagde hier ruimschoots in. Na drie gewonnen wedstrijden mocht hij zich melden voor de finale. Hij slaagde er echter niet in om ook de finale winnend af te sluiten, zodat een tweede plaats zijn deel werd en hij zich kan voorbereiden op het Nederlands kampioenschap op zaterdag 7 april in het Groningse Leek. Bora Soysal was ingeschreven in de B-klasse zonder nationaal vervolg. Soysal mocht zich echter wel na twee gewonnen wedstrijden Limburgs kampioen noemen.

Afgelopen weekend namen vijftien judoka's deel aan het toernooi van judoclub To-Zai in Margraten. Met liefst elf podiumplaatsen behaalde Judo Vereniging Venray een tweede plaats in het klassement van de meest succesvolle clubs, achter Hercules uit
Echt.

Uitslag:

1e: Marit Woertman, Lyam van der Groef en Vince van Vegchel.

2e: Indy Spee, Kaya Pijpers, Petran van Acquoij, Jayden Lemmen en Daan Flinsenberg.

3e: Jente Rossen, Bora Soysal en Kevin Olieslagers.

Foto boven: prijswinnaars LK U15 jaar, links Lyam van der Groef en rechts Bora Soysal.

Groepsfoto: enkele prijswinnaars van het toernooi in Margraten. Staand achter van links naar rechts: Marit Woertman, Lyam van der Groef, Petran van Acquoij en Bora Soysal. Staand op de voorgrond van links naar rechts: Jente Rossen, Jayden Lemmen, en Kevin Olieslagers.

Afbeelding