Ruime zege handbalsters

Niobe-Manual 17-26 (10-15). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (8x), Maaike Lipman (4x), Ankie Billekens, Loes van Dijk en Marcia Geurts (allen 3x), Guusje Wessel (2x), Jantine Rongen, Juul Weijs en Karlijn van Els.

Asten | De handbalsters van Manual knokten zich zondagmiddag naar de overwinning in Asten. Thuisploeg Niobe werd met 17-26 aan de kant gezet door de Venrayse equipe. De bezoekers stonden na de eerste helft al op een mooie 10-15 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Joy Jakobs (8x), Maaike Lipman (4x), Ankie Billekens (3x), Loes van Dijk (3x) Marcia Geurts (3x), Guusje Wessel (2x), Jantine Rongen, Juul Weijs en Karlijn van Els. Dankzij de overwinning handhaaft Manual zich in de top van de tweede klasse. De ploeg staat vierde in de tweede klasse met 23 punten uit 19 wedstrijden. Het team van coach Twan Rongen sluit de competitie op zaterdag 30 maart af met een thuiswedstrijd tegen Vespo. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.10 uur.

Red Stars te sterk voor koploper

Red Stars-VVV 6-4. Punten Red Stars: Kas van Oost en Ronald Bogaard (beiden 2x), Frank van der Vleuten en het koppel Van Oost/Van der Vleuten.

In een goede en enerverende wedstrijd versloeg het eerste mannenteam van Red Stars van koploper VVV uit Leidschendam met 6-4. Dankzij de overwinning loopt de Venrayse ploeg twee punten in op de lijstaanvoerder.

Red Stars had iets goed te maken na de 8-2 uitnederlaag eerder dit seizoen. Kas van Oost begon de reeks tegen de sterke Thomas en pakte goed en gedreven spelend de winst. In de tweede partij bracht een hardwerkende Frank van der Vleuten zijn tegenstander V.d. Heiden een nederlaag toe. Vervolgens verloor Ronald Bogaard in een zinderende eerste partij van de sterke Schultz. De stand werd daarmee voor het dubbelspel 2-1. Het koppel Van Oost/Van der Vleuten bracht met een winstpartij de marge weer op twee in het voordeel van de thuisploeg: 3-1. In de volgende twee partijen kwam VVV met sterk spel van de ongenaakbare Schultz en de wisselvallige Thomas terug: 3-3. Tegen de goed spelende V.d. Heiden moest Ronald Bogaard alles uit de kast halen om de partij naar zich toe te trekken: 4-3. De laatste drie partijen brachten uiteindelijk de beslissing. VVV maakte gelijk door winst van Schultz op Frank van der Vleuten, waarna Bogaard door winst op Thomas de thuisploeg weer aan de leiding bracht. In de laatste partij stelde Van Oost met zijn tweede winstpartij de zege veilig.

Op zaterdag 31 maart gaat Red Stars op bezoek bij US, de nummer vier op de ranglijst die een puntje minder heeft dan Red Stars. Het duel in Amsterdam begint om 17.00 uur.

Volleyballers geven zege weg

ActiveRooy-Ledub 2 2-3. Setstanden: 25-19, 25-23, 19-25, 23-25 en 11-15.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy gaven tegen Ledub 2 een 2-0 voorsprong uit handen. De spannende vijfsetter eindigde uiteindelijk in een 2-3 (25-19, 25-23, 19-25, 23-25 en 11-15) overwinning voor de bezoekers uit Budel. ActiveRooy bivakkeert in de onderste regionen van de promotieklasse D. De Venrayse equipe kan alle punten goed gebruiken, want de ploeg staat voorlaatste met alleen Hajraa 3 nog onder zich. ActiveRooy haalde dit seizoen 19 punten uit 18 wedstrijden. ActiveRooy speelt op zaterdag 31 maart opnieuw een thuiswedstrijd tegen VC Hero. Het duel tegen de nummer vier van de ranglijst begint om 18.00 uur in sporthal De Wetteling.

Set Up blijft in spoor koploper

Argos-Set Up 0-4. Setstanden: 21-25, 17-25, 17-25 en 19-25.

Oeffelt | De volleybalsters van Set Up waren zaterdagmiddag in Oeffelt met 4-0 (21-25, 17-25, 17-25 en 19-25) te sterk voor Argos. De ploeg uit Meerlo had weinig moeite met de middenmoter. Dankzij de zege blijft nummer twee Set Up in het spoor van koploper Somas/Activia 4. De lijstaanvoerder uit Sint Anthonis heeft 87 punten en Set Up 83. Set Up speelde wel één duel minder. Set Up begon goed aan het duel in eerste klasse E en kwam al snel op voorsprong. Daarna slopen er wat slordigheden in het spel van Set Up. Desondanks werd de eerste set gepakt door de bezoekers. In het vervolg van de wedstrijd gaf Set Up weinig weg. De ploeg trok alle sets relatief makkelijk naar zich toe. In het paasweekend is Set Up vrij.

Overwinning ActiveRooy: 3-1

ActiveRooy-VC Landgraaf 3-1. Setstanden: 25-21, 24-26, 25-23 en 25-8.

Venray | De volleybalvrouwen van ActiveRooy waren zaterdagavond te sterk voor VC Landgraaf. De equipe uit Venray won in sporthal De Wetteling met 3-1 (setstanden: 25-21, 24-26, 25-23 en 25-8). Met de overwinning doet ActiveRooy goede zaken in de derde divisie B. De ploeg loopt iets uit op hekkensluiter Flamingo's'56 2. ActiveRooy staat nog wel steeds voorlaatste met 24 punten uit 18 wedstrijden. VC Polaris staat een plekje hoger met 29 punten. Die ploeg speelde wel één duel meer. ActiveRooy kan op zaterdag 31 maart goede zaken doen als het thuis speelt tegen nummer laatst Flamingo's'56 2. Beide teams treffen elkaar om 18.00 uur in sporthal De Wetteling.