Afbeelding
Foto:

Naam De Hei verwijderd

Heide | In de aanloop naar zaterdag 31 maart, wanneer burgemeester Gilissen de nieuwe naam onthult van de voormalige basisschool in Heide, werd afgelopen weekend de oude naam van het pand verwijderd. Basisschool De Hei is hiermee definitief naar de geschiedenisboeken verwezen.

Vele generaties kinderen hebben, in 58 jaar tijd, hun lagere schooltijd of basisschooltijd beleefd in de St. Bernadetteschool, die later werd omgedoopt tot basisschool De Hei. Meerdere generaties van families delen herinneringen aan dezelfde school in Heide. Vele leerkrachten hebben zowel ouders als kinderen in de klas gehad. Al deze gedeelde herinneringen werden al gememoreerd tijdens een speciale mis en reünie, toen de school haar deuren sloot in juni 2011. Na een overgangstijd van bijna zeven jaar kijken de bewoners van Heide nu uit naar een nieuwe start voor het gebouw, als sociaal hart van het dorp. Daarbij hoort een nieuwe naam, die aanstaande zaterdag wordt onthuld. Met het verwijderen van de oude naam De Hei wordt een dierbaar verleden nu echt afgesloten.

Foto: Toon van Osch en Wil Cornelissen verwijderen de oude letters 'De Hei' van de voormalige basisschool.


Aanhouding dief Oostrum

Oostrum | Agenten hielden dinsdag 20 maart een 24-jarige man uit Oostrum in Nieuwerkerk aan den IJssel aan op verdenking van het plegen van een diefstal bij supermarkt MCD aan de Kerklaan. De verdachte zou op woensdag 14 maart een greep uit de kassa gedaan hebben.

Woensdag 14 maart stapte een man de winkel binnen en deed een greep in de kassa. De man ging er vervolgens vandoor, stapte in een auto en reed weg. De politie kwam de verdachte met behulp van camerabeelden op het spoor. De politie verdenkt hem ook van nog vijf andere identieke diefstallen bij winkels. Die werden de afgelopen twee weken gepleegd in Rotterdam (in de wijken Ommoord en Zevenkamp) bij de Albert Heijn en de Aldi, in Schiedam bij het Kruidvat en in Gouda en Zoeterwoude bij supermarkten van MCD.

De verdachte is vrijdag 23 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit voor veertien dagen vast.