Coach Cornfiel Kroon kijkt toe als aanvoerder Guido Pop duelleert met een Horster tegenstander. Foto: Henk Lammen

Venray dompelt Horst in rouw

Venray-Horst 6-2 (4-1). Doelpunten Venray: John Jongeneel (2x), Guido Pop, Freek Janssen, Roy de Rijk en Sebastiaan Michiels.

Venray | In de derde klasse wonnen de hockeyers van Venray met royale cijfers de derby tegen Horst: 6-2. Voor de rust was de thuisploeg heer en meester en liep uit naar 4-1. Na de thee nam het team van coach Cornfiel Kroon gas terug, kwam Horst nog wel terug tot 4-2, maar was het slotakkoord in de derby met twee treffers op rij voor Venray.

Door Henk Lammen

Met de focus op een goede teamprestatie begon de thuisploeg zondag op sportpark De Wieën sterk aan de altijd beladen derby tegen Horst. Na de zege in Horst (2-4) was het team ook nu gebrand op een zege in de thuiswedstrijd. Met veel balbezit en controle over het duel werd de defensie van de gasten vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet. Na een paar speldenprikjes viel al snel de openingstreffer. Na een aanval over rechts stond Sebastiaan Michiels klaar om de 1-0 aan te tekenen. De gasten, die in de beginfase nauwelijks iets konden afdwingen, kwamen verrassend op gelijke hoogte. De eerste strafcorner was meteen raak: 1-1. Daarna speelde Venray frivool en dwong talrijke kansen af. Na een prachtige solo van Guido Pop, waarmee hij vier verdedigers het bos in stuurde, haalde hij hard uit: 2-1. De sterke fase werd beloond met een derde treffer van Roy de Rijk die keurig afrondde. Nieuwkomer John Jongeneel gaf zijn sterke debuutoptreden meteen glans met een eerste treffer in Venrayse dienst: ruststand 4-1.

Na enkele slordige foutjes kwam Horst meteen na rust terug tot 4-2. Daarna denderde de Venrayse trein weer lekker door. Na een paar mooie aanvallen kreeg Venray een strafcorner. Niewkomer Jongeneel liet zien hoe je van een simpele strafcorner een waar kunststukje kan maken: 5-2. De laatste goal kwam op naam van Freek Janssen. Hij rondde bij de tweede paal een aanval uit het boekje perfect af. Coach Cornfiel Kroon glunderde na afloop: "De eerste helft hebben we prima gespeeld. De wedstrijd gecontroleerd en met fraaie aanvallen en doelpunten het verschil gemaakt. Na de rust was het iets minder. Ik had tijdens de pauze nog aangegeven dat Horst meteen druk zou zetten voor de aansluitingstreffer. Daarna hielden we weer de controle zonder het niveau van de eerste helft te halen." Kroon is blij met de terugkeer van Tom Pronk op het oude nest en nieuwkomer John Jongeneel. "John komt van hockeyclub Capelle. Daar heeft hij voor de winter ook nog gespeeld. Hij woont hier in Venray en van de bond hebben we speciale dispensatie dat hij mag uitkomen. Hij is echt een aanwinst met een prachtige sleeppush." Cornfiel Kroon is blij waar Venray nu staat, vijfde met de nummers twee tot en met vier in het vizier. "We hadden twee wedstrijden meer kunnen winnen. Door een stukje nonchalance is dit niet gebeurd. Geven we zes punten weg. Dan hadden we tweede gestaan." Met een heel jonge ploeg presteert Venray uitstekend. Na een dramatisch vorig seizoen, waar handhaving voorop stond, kijken de Venrayse hockeyers nu omhoog. "Dit is absoluut een team met potentie. De sfeer is goed, we spelen lekker. Dan is het leuk om met zo'n jong team goed mee te draaien. We gaan er voor om bij de eerste drie te eindigen. De eerste twee promoveren rechtstreeks, de nummer drie speelt ook nog om promotie." In het paasweekend zijn de Venrayse hockeyers vrij. Over twee weken, op zondag 8 april, gaat Venray op bezoek bij koploper en titelfavoriet nummer één, Blerick.