Volharding nog niet uit vormcrisis

Venhorst-Volharding 2-1 (0-0).

Doelpunten: Nino Janssen.

Volharding: Vullings; Joosten, Schepens, Janssen en Albers; Verstegen (53. Van den Bosch), Beurskens en Blenckers; Tissen (83. Lenkens), Brouwer en Van Rens

VENHORST | Volharding is de vormcrisis nog niet te boven. Op bezoek bij hekkensluiter Venhorst leden de Vierlingsbekers een teleurstellende 2-1 nederlaag in de tweede klasse H. Van de zes duels in 2018 gingen er vier verloren. Daardoor zakte Volharding vanuit de subtop weg in de middenmoot.

De deceptie tegen Helvoirt (1-3 verlies en tweemaal rood) van twee weken geleden werkte nog door. Trainer Sjoerd van der Coelen kende defensieve problemen. Wouter Evers en Tom Kessels waren geschorst terwijl Roel Gerrits vanwege zijn werk afwezig was.

Daardoor vormden Nino Janssen en Jeroen Schepens het centrale duo. Nick Joosten, dit seizoen teruggekomen van Montagnards, verscheen als rechtsachter in de basis.

Volharding, gewend aan het eigen kunstgras, had zichtbaar moeite met het hobbelige terrein. In het openingskwartier viel er weinig te beleven en het tempo lag bijzonder laag. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg maar keeper Job Vullings was op zijn post. Gaandeweg ontpopte Volharding zich als de best voetballende ploeg. Marc van Rens was voor rust een paar keer dicht bij de openingstreffer. Vlak voor rust zag Mark Blenckers zijn vrije trap nog net gekeerd door de keeper.

Tien minuten na de pauze moest aanvoerder Jip Verstegen geblesseerd naar de kant. Kas van den Bosch was zijn vervanger. Halverwege de tweede helft mocht Volharding, na een overtreding in de zestien, een penalty nemen. Joep Beurskens zou het vonnis voltrekken. Maar zijn elfmetertrap belandde op de binnenkant van de paal. Dat was een dure misser op een cruciaal moment in de wedstrijd.

Venhorst kreeg moed door die meevaller. De thuisploeg was vooral gevaarlijk met dode spelmomenten. Een kwartier voor tijd werd een vrije trap vanaf de linkerkant Volharding noodlottig: 1-0. De Vierlingsbekers schroefden het tempo omhoog. Het leverde een veldoverwicht op maar Venhorst bleef gevaarlijk met lange ballen.

Vier minuten na de openingstreffer dook een thuisclubaanvaller vrij voor het doel op en de strijd was beslist: 2-0. Centrumverdediger Nino Janssen kwam nog mee naar voren.

Marc van Rens zag zijn doelpoging net langs de paal verdwijnen. Uit een uitstekende voorzet van Kas van den Bosch kopte Nino Janssen vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Volharding ontketende een slotoffensief. De Vierlingsbekers claimden tevergeefs een strafschop en Mark Blenckers en Tim Brouwer lieten kansen liggen om alsnog een punt uit het vuur te slepen.