Afbeelding
Foto:

Try-out fanfare Ons Genoegen

Oirlo | Ter voorbereiding op het ONFK in Drachten geeft de fanfare van Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo op zondag 1 april een try-outconcert in de kleine zaal van Schouwburg Venray.

Tijdens deze ochtend brengt de fanfare het werk By The River ten gehore en een aantal andere muziekwerken. Harmonie St. Cecilia uit Oerle geeft tijdens deze muzikale ochtend eveneens een concert. De schouwburg is open vanaf 11.15 uur en het concert begint om 11.30 uur. De entree is gratis.

De fanfare van Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo neemt op zaterdag 14 april deel aan de open Nederlandse fanfare kampioenschappen (ONFK) in Schouwburg de Lawei in Drachten. Het ONFK wordt sinds 2010 gehouden door Stichting Frysk Fanfare Festival. In alle divisies wordt één verplicht werk gespeeld en door een geblindeerd juryteam beoordeeld. De fanfare van muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo komt uit in de tweede divisie.

Het verplichte werk van de tweede divisie is By The River van Jan van der Roost.

Er wordt tijdens deze dag om 13.00 uur geloot om te bepalen in welke volgorde de deelnemende fanfares mogen optreden. Om 14.00 uur begint het programma.