Merselo blijft op het vinkentouw

SVS-Merselo 1-3 (0-2).

Doelpunten: Camiel Kroonen (2x) en Bas Litjens (strafschop).

STEVENSBEEK | Merselo won de uitwedstrijd bij laagvlieger SVS met 1-3 in de vijfde klasse E. De geel-zwarten bezetten de zesde plaats maar hebben in de komende twee maanden nog veertien wedstrijden voor de boeg.

Merselo hoort bij een grote groep titelkandidaten. De ploeg van trainer Marcel Peters heeft minder verliespunten dan koploper HRC'27.

De geel-zwarten namen in Stevensbeek al binnen dertien minuten een 0-2 voorsprong. In de 10e minuut kopte Camiel Kroonen de 0-1 binnen uit een voorzet van Rens Wismans. Drie minuten later was het opnieuw raak. Met een schot vanaf twintig meter verdubbelde Camiel Kroonen de voorsprong: 0-2. Merselo verkeerde daarmee al vroeg in een riante positie. Voor rust had Merselo het beste van de spel. Na de hervatting zakten de bezoekers steeds verder weg. In de 70e minuut kreeg een SVS-speler de rode kaart vanwege natrappen. Toch kwam de thuisploeg met tien man terug tot 1-2. In de 97e minuut kreeg Merselo nog een strafschop. Bert Veltrop werd gehaakt maar hij wist desondanks een treffer te scoren. Maar de arbiter kende een penalty toe die benut werd door de ingevallen Bas Litjens: 1-3.