Topper Oostrum eindigt onbeslist

Melderslo-Oostrum 0-0.

MELDERSLO | De topper Melderslo-Oostrum eindigde in de vierde klasse E in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Het was een spannende maar geen hoogstaande wedstrijd. De vorige ontmoeting in Oostrum eindigde in 2-2. Het leek erop dat beide titelkandidaten bang waren deze topper te verliezen, want de twee teams hielden veel spelers achter de bal.

Voor de pauze stichtte Melderslo het meeste gevaar. De thuisploeg kreeg drie kansen op de openingstreffer terwijl Oostrum eenmaal echt gevaarlijk werd. Trainer Ron Spruit kon op het middenveld niet beschikken over Kees Gomamns en Jannes van Berne.

Na rust ging het soms rommelige duel gelijk op. Ruben Nohlmans viel geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Willem van Leendert die twee gele kaarten incasseerde. Dus moest de invaller met rood het veld verlaten. Oostrum overleefde met een man minder de laatste tien minuten. De thuisploeg kreeg nog een kopkans terwijl Chris Wilschut met een afstandschot het doel onder vuur na. Maar de bal vloog net over de lat.

SV United klopt Sporting ST in derby

SV United-Sporting ST 2-1 (1-1).

Doelpunten: 1. Sven Beurskens 0-1; 18. Indy Phillips 1-1; 65. Indy Phillips.

WANSSUM | SV United won voor eigen publiek de derby tegen Sporting ST met 2-1 in de vijfde klasse E.

Vanaf de aftrap namen de bezoekers de leiding. Uit een voorzet van Pim Smits kopte Sven Beurskens al na vijftien seconden de 0-1 binnen. Sporting ST was vast van plan zich niet zo naar de slachtbank te laten leiden als op 22 oktober thuis in Swolgen. Toen werd met maar liefst 1-11 verloren van SV United.

De vroege opsteker kwam Sporting ST goed van pas. Maar na ruim een kwartier kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Linksachter Dirk Deenen gaf een diagonale voorzet die door spits Indy Phillips in de korte hoek werd geschoten: 1-1.

Daarna werd het duel wat rommeliger met veel overtredingen. Sporting-captain Tim van Rijswick incasseerde de gele kaart. Na ruim een uur viel de winnende treffer. Uit een verre ingooi van Michal Kolodziejski scoorde Indy Phillips met een schot in de kruising: 2-1.

Holthees verrast America in slotfase

America-Holthees 0-1 (0-0).

Doelpunt: Jelle van Tilburg.

AMERICA | Holthees behaalde een even verrassende als welkome 0-1 overwinning bij titelkandidaat America in de vijfde klasse E.

Holthees won op 19 november, op bezoek bij Kronenberg, voor het laatst. In de daaropvolgende vier maanden hoefde de ploeg van trainer John Klaassens slechts vier keer in actie te komen. Het leverde vier nederlagen op.

Uitgerekend tegen America, waar voormalig Holthees-trainer Noud Janssen aan het roer staat, kwam de ommekeer. Op een erbarmelijk slecht veld konden beide ploegen moeilijk uit de voeten. America trof in de eerste helft de paal en na de pauze verrichtte keeper Marco Rijnen twee goede reddingen.

Een kwartier voor tijd miste Gijs van Houdt een dikke kans op aangeven van Stef Janssen. De wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen. Maar in de 89e minuut sloeg Holthees alsnog toe. De ingevallen veteraan Jelle van Tilburg kopte raak uit een hoekschop van Ser van Es: 0-1. Holthees stapte als de gelukkige winnaar van het veld af.