Leunen na verlies in de problemen

Leunen-SVEB 1-2 (1-0).

Doelpunt: Tom Riensema.

LEUNEN | Leunen leed thuis een zure 1-2 nederlaag tegen SVEB in de onderste regionen van de vierde klasse E. Door de nederlaag zijn oranje-witten afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Net als twee weken geleden tegen GFC'33 (1-3) leed de ploeg van trainer Vincent van Sambeek opnieuw een cruciale thuisnederlaag tegen een directe concurrent. In de slotfase ontstond er nogal wat commotie toen arbiter Koen Lenssen, oud-keeper van Venray, ten onrechte een doelpunt van Leunen afkeurde op advies van zijn assistent van SVEB. Volgens het Leunse kamp kon er geen sprake zijn van buitenspel omdat de bal werd teruggelegd.

In de 37e minuten namen de oranje-witten de leiding. Tom Riensema kopte de 1-0 binnen uit een corner van Guus Nelissen. Leunen leek de wedstrijd aardig onder de controle te hebben maar het tweede doelpunt bleef uit.

Halverwege de tweede helft kwam SVEB met een schot vanaf de rand van de zestien op gelijke hoogte: 1-1. In de voorlaatste minuut namen de bezoekers de leiding toen een verdwaalde voorzet over doelman Guido Voncken in de kruising verdween: 1-2. In de slotminuut leek Leunen toch gerechtigdheid te krijgen toen de 2-2 viel. Leidsman Lenssen nam ditmaal wel het vlagsignaal van de SVEB-grensrechter over tot grote ergernis van spelers en het thuispubliek.

Leunen zal zich snel moeten herpakken want komende zondag staat in Wellerlooi de degradatiekraker tegen hekkensluiter Resia op het programma.

Collectieve offday van Ysselsteyn

MULO-Ysselsteyn 4-1 (1-0).

Doelpunt: Boy Geerets.

HELMOND | Subtopper Ysselsteyn beleefde in Helmond een slechte dag op bezoek bij middenmoter MULO. De Helmonders wonnen met 4-1 omdat de inspiratieloze Ysselsteyners wel erg mat speelden.

Het was de grootste nederlaag van dit seizoen van de nieuwkomer in de derde klasse C. Het was het gevolg van een collectieve offday van de Ysselsteyners.

Thuis won Ysselsteyn op 22 oktober nog met 2-0 van MULO. In de eerste helft wisten de bezoekers nog lang stand te houden. Vlak voor het rustsignaal nam MULO toch de leiding: 1-0.

Na de pauze was de wedstrijd snel beslist. In de 50e minuut viel de 2-0 en drie minuten later liep MULO uit naar 3-0. Trainer Ruud Jenneskens probeerde met enkele wissels nog de bakens te verzetten. Maar het zwakke spel bleek niet meer ten goede te keren. Nadat Ysselsteyn op een 4-0 achterstand kwam, scoorde Boy Geerets tien minuten voor tijd nog de eretreffer: 4-1.