SSS'18 heeft vrede met gelijkspel

BVV-SSS'18 1-1 (1-1).

Doelpunt: Koen Voesten.

SSS'18: Massop; Wijenberg (65. Kuenen), Janssen, Venhuizen en Rutten; Voesten, Lucassen en Koen van Bree (80. Hendriks); Botden, Deriet (70. Hebben) en Verlinden.

DEN BOSCH | Het duel tussen de subtoppers BVV en SSS'18 eindigde in Den Bosch in een 1-1 gelijkspel in de tweede klasse H. Op het hobbelige en moeilijk bespeelbare veld probeerden beide ploegen er toch een aardige wedstrijd van te maken.

Trainer Ruud Vermeer had zijn elftal op een plek gewijzigd. Willem Kuenen, die tot nu toe in alle competitieduels in de basis stond, begon op de bank. Thomas Botden, een week eerder sterk ingevallen tegen Margriet, completeerde de voorhoede.

BVV, een goed voetballende ploeg, had het meeste balbezit. Na zeventien minuten namen de Bosschenaren de leiding door een treffer van Guillermo le Couvreur, die nog ooit en blauwe maandag voor Venray speelde: 1-0. Nadat Thomas Botden al dicht bij de gelijkmaker was, kwamen de Overloners na een ruim een halfuur toch op gelijke hoogte. Koen Voesten zag eerst nog zijn kopbal uit het doel getikt door de BVV-keeper. Direct daarna trok Frits Lucassen, na een kort genomen hoekschop, de bal voor het doel waar Koen Voesten gretig raak kopte: 1-1. Het was hetzelfde scenario als in de uitwedstrijd tegen Erp toen Koen Voesten eveneens uit een hoekschop de stand op 1-1 bracht.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Halverwege het tweede bedrijf werd nog een doelpunt van BVV vanwege buitenspel geannuleerd. Ruud Vermeer bracht met Hugo Hebben en Frank Hendriks nog twee verse aanvallers binnen de lijnen. Maar doelpunten vielen er niet meer. Alhoewel zich in de blessuretijd nog een benauwd moment afspeelde voor het Overloonse doel. Maar de lat voorkwam een nederlaag. "We gingen voor drie punten naar BVV. Uiteindelijk moeten we met dit gelijkspel tevreden zijn", vond trainer Vermeer.

Sijbers geschorst

KERKRADE | Stef Sijbers ontbrak zondag op de bank bij Venray.

Hij was voor een wedstrijd geschorst nadat hij uit tegen Schaesberg was weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. Assistent Edward Linskens nam tegen Chevremont de honneurs waar.