Nieuwe nederlaag voor Venray

Chevremont-Venray 3-1 (1-0).

Doelpunt: Dimitris Touratzidis.

SV Venray: Van Enckevort; Egelmeers, Willemse, Van Dijck en Jesse Peeters; Pelzer (46. Touratzidis), Brinkman, Jarno Peeters en Litjens (75.Wismans); Vievermans en Shala.

KERKRADE | Venray is opnieuw met lege handen teruggekeerd uit Zuid-Limburg in de eerste klasse D. Na de nederlagen bij Hoensbroek en Schaesberg gingen de rood-witten voor de derde keer op rij onderuit in het heuvelland. De nummer twee Chevremont was een maatje te groot voor de Venraynaren (3-1).

Door het verlies is Venray afgezakt naar de elfde plaats, nog net boven de bedreigde zone. De ploeg die als veertiende en laatste eindigt degradeert rechtstreeks. De nummers twaalf en dertien spelen nacompetitie voor klassenbehoud. Komende zondag speelt de Venrayse ploeg de cruciale thuiswedstrijd tegen concurrent De Valk dat net onder de rode streep staat. Venray, dat twee punten meer heeft dan de Valkenswaarders, mag in elk geval niet verliezen om niet in acuut degradatiegevaar verzeild te raken.

Op bezoek bij Chevremont ontbrak de geschorste aanvoerder Joy Koenen. Jesse Peeters, die tijdens de winterpauze zijn basisplaats kwijtraakte, keerde daardoor terug in het elftal als linksachter. Venray trad opnieuw aan met een tweemansvoorhoede. Het duo Vievermans-Shala kreeg de voorkeur. Daardoor werd topschutter Touratzidis naar de bank verwezen. Rechts op het middenveld speelde Danny Pelzer, sinds drie maanden weer in de basis, in plaats van Jordy Wismans.

Venray had vanaf het begin weinig in te brengen tegen de Zuid-Limburgers die afgelopen seizoen uit de hoofdklasse degradeerden. Na tien minuten nam Chevremont de leiding: 1-0. Tot aan de rust wist Venray de rijen gesloten te houden. Stef Sijbers bracht na de thee toch Dimitris Touratzidis in het veld. Danny Pelzer bleef in het kleedlokaal achter. De hoop op een beter resultaat werd al snel de grond ingeboord. Na tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist toen de thuisploeg op 2-0 kwam. Venray kon aanvallend weinig uitrichten. Na een uur liep Chevremont uit naar 3-0. In de 70e minuut kon Dimitris Touratzidis de eretreffer scoren. Na een van de weinig goedlopende Venrayse aanvallen scoorde de Griekse spits zijn tiende competitietreffer, op aangeven van Armend Shala: 3-1.