Joost Wijnhoven heeft weer raak gekopt uit een corner en springt in de armen van de nemer Yilmaz Durgun.
Joost Wijnhoven heeft weer raak gekopt uit een corner en springt in de armen van de nemer Yilmaz Durgun. Foto: Rikus ten Brücke

Joost Wijnhoven goudhaantje

SVOC'01-BVV'27 2-5 (1-2).

Doelpunten: 10. Joost Wijnhoven 0-1; 19. Roy Kersten 1-1; 23. Joost Wijnhoven 1-2; 73. Willem Karman 1-3; 83. Joey Gelden 1-4; 87. Rob Houwen 2-4; 91. Joost Wijnhoven 2-5. Scheidsrechter: Theeuwen (America). Toeschouwers: 125. Gele kaart: Tom Thiesen en Joey Gelden (BVV'27).

SVOC'01: Ellery; Claessens (46. Luc Peeters), Jenneskens, Gommans en Voermans; Wismans, Peters en Dinghs (46. Versteegen); Kersten, Danny Houwen en Rob Houwen.

BVV'27: Engels; Poels (42. Sil Arts), Thiesen, Van de Water en Jens Arts; Jari Wijnhoven, Durgun (80. Rik van Kempen) en Joost Wijnhoven; Lucassen, Gelden en Karman (78. Lou van Kempen).

Door Henk Willemssen

OIRLO | BVV'27 blijft in de race voor het kampioenschap in de vijfde klasse E. De derby tegen SVOC'01 eindigde na een moeizame eerste helft toch nog in een royale 2-5 overwinning. Goudhaantje was de 19-jarige Joost Wijnhoven. De talentvolle middenvelder scoorde driemaal met een kopgoal uit een hoekschop.

"In de jeugd heb ik wel eens vaker drie keer gescoord. Maar nog nooit uit drie corners", zei de matchwinnaar. Hij werd door VVV al op jonge leeftijd bij BVV'27 weggehaald. Na het Venlose avontuur belandde hij bij Wittenhorst waar hij afgelopen seizoen in de A1 speelde. Toch besloot hij terug te keren op het oude nest. "Wittenhorst haalt veel spelers van buitenaf. Daar zou ik niet echt een kans krijgen." In Blitterswijck werd hij met open armen ontvangen. Alhoewel het voor hem sportief een stapje terug was. "Dat dacht ik ook. Maar het is me ontzettend meegevallen. We gaan er alles aan doen om kampioen te worden."

Trainer Jef Vels voorspelde al dat de club met de meest complete selectie straks met de hoofdprijs aan de haal gaat. BVV'27 kampte, evenals SVOC'01, met nogal wat personele problemen. Roel Verkoijen moest in de warming-up afhaken met een gekneusde teen. Lou van Kempen kon pas tegen drie uur op het Oirlose sportpark verschijnen en Rik van Kempen was niet fit. Terwijl Sil Arts voorlopig niet inzetbaar is omdat hij geen blessures wil oplopen nu hij in opleiding is bij de luchtmobiele brigade in Assen. Toch ging Sil Arts noodgedwongen op de bank zitten. Met de voetbalschoenen van Roel Verkoijen. "Gelukkig hebben we dezelfde maat." Nog voor rust moest Arts de wei in toen Kenny Poels geblesseerd naar de kant strompelde.

Na ruim een kwartier nam Jimmy Lucassen een corner vanaf de linkerkant. De bal werd door Joost Wijnhoven onberispelijk binnengekopt: 0-1. SVOC'01 bood taaie tegenstand en voorin was de actieve Danny Houwen een constante plaag voor de geel-zwarte defensie. BVV-captain Tom Thiesen had het lastig tegen spits Houwen die weer eens handig wegdraaide. De bal ging op rechts naar Roy Kersten die goalie Davey Engels omspeelde: 1-1. SVOC-keeper Mikey Ellery maakte ten koste van een corner een doelpoging van Willem Karman onschadelijk. Vanaf rechts nam Yilmaz Durgun de hoekschop. En opnieuw was daar Joost Wijnhoven die raak kopte: 1-2. Wat is zijn recept? "Ik sta altijd op de vijfmeterlijn. Als de bal komt dan rent bijna iedereen naar de eerste paal. Ik doe dan juist een stapje terug. Meestal sta ik dan op de juiste plek. Maar er komt ook wat geluk bij kijken", vertelde hij.

SVOC-trainer Toon Bongers moest tijdens de rust zijn beide wisselspelers inbrengen vanwege blessures. Daardoor zat alleen reservekeeper Nick Classens nog op de bank. BVV'27 domineerde maar moest wachten tot ruim een kwartier voor tijd. Uit een corner van Yilmaz Durgun raakte keeper Mikey Ellery in de verdrukking in een luchtduel met de opspringende Willem Karman. De bal viel en Karman, die met zijn rug naar het doel stond, waagde blind een hakbal die in het net verdween: 1-3. Joey Gelden voerde, uit een voorzet van Jimmy Lucassen, de score op naar 1-4. Rob Houwen deed nog iets terug voor de thuisploeg (2-4). Op de valreep nam Sil Arts nog een hoekschop en opnieuw was daar de koppende Joost Wijnhoven: 2-5.