Lezing en excursie LGOG Venray

Venray | Naar aanleiding van gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum heeft Kring Venray van het LGOG contact gezocht met Projectbureau Ooijen-Wanssum voor een lezing over de ontwikkeling van het landschap op maandag 16 april in Odeon en een busexcursie op zaterdag 21 april naar het betreffende gebied.

Aan de busexcursie kunnen maximaal vijftig personen deelnemen. Verzamelen om 08.30 uur bij het museum aan het Mgr. Goumansplein in Venray. Excursieleider is Herman Loonen. De route gaat langs alle belangrijke plekken van de gebiedsontwikkeling, van Broekhuizen tot aan Wanssum. Tijdens de rondleiding geeft Loonen uitleg bij alle maatregelen en schetst een toekomstbeeld. Speciaal voor leden van LGOG is er aandacht voor de geschiedenis van het landschap en worden karakteristieke plekken in het gebied bezocht.

Wie aan deze excursie wil deelnemen, kan zich aanmelden via e-mail geertnelissen@home.nl. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is te vinden op www.ooijen-wanssum.nl.


Start werk haven Wanssum

Wanssum | De komende weken wordt er gewerkt aan de waterkering in de haven van Wanssum. De waterkeringen worden aangepakt om aan het gewenste beschermingsniveau te voldoen. Als eerste staan de werkzaamheden in de jachthaven gepland. Het aanbrengen van de nieuwe damwanden gaat gepaard met geluid en trillingen.

In hoofdlijn bestaan de werkzaamheden uit het verwijderen van de dam ter hoogte van Agrifirm, het plaatsen van nieuwe dam- en keerwanden en het aanvullen van grond achter de nieuwe damwanden.

De nieuwe damwanden hebben een lengte variƫrend van 6 tot 16 meter. Tussen Agrifirm tot en met de Jumbo worden de damwanden vanaf land aangebracht. In de industriehaven gebeurt dat vanaf het water. De werkzaamheden voor het aanbrengen van de nieuwe damwanden brengen geluid en mogelijk trillingen met zich mee. Het geluid is goed hoorbaar voor bewoners en bedrijven in het centrum van Wanssum. Nadat de nieuwe damwanden zijn aangebracht volgt de afwerking van de waterkering. De oude oeverconstructies en dam worden verwijderd. De ruimte achter de nieuwe damwanden wordt aangevuld met klei en zand. Om de waterkering af te maken, wordt een betonnen waterkering geplaatst die voor een gedeelte in de dijk zit. Voor de verankering van de damwanden worden ankers geboord in het dijklichaam. Momenteel worden de werkterreinen ingericht en materiaal en machines aangevoerd. Aansluitend wordt de bestaande dam verwijderd, nieuwe damwanden geplaatst en de waterkering afgemaakt. De werkzaamheden aan de waterkering in de jachthaven aan de kant van de Jumbo vinden plaats van eind maart t/m begin juli. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.


Frits Vossen voorzitter AVOS

Venray | Seniorenvereniging AVOS heeft een nieuwe voorzitter.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 22 maart werd Frits Vossen door de leden met algemene stemmen bij acclamatie benoemd tot voorzitter van de Algemene Venrayse Onafhankelijke Seniorenvereniging (AVOS). Hij volgt de onlangs overleden Harry van der Locht op. Vossen was al een aantal maanden waarnemend voorzitter. In dezelfde vergadering werd Kees Moerkerk voor een tweede periode herbenoemd. Tevens werden Cor van de Kerkhof en Dorine Pappers tot nieuwe bestuursleden benoemd. Uitbreiding van het bestuur, dat nu uit acht personen bestaat, was gewenst in verband met de forse ledenaanwas van de seniorenvereniging en de toename van het aantal activiteiten in de afgelopen jaren. Met deze benoemingen is het bestuur weer volledig op sterkte.