Afbeelding
Foto:

Kemphaan 4 kampioen

Venray | Team 4 van biljartvereniging voor ouderen De Kemphaan is op overtuigende wijze kampioen geworden in klasse B3 van de Federatie voor Ouderen Noord-Limburg.

Vanaf de eerste wedstrijddag had de vereniging zich aan de kop van de ranglijst genesteld en heeft zich daar keurig gehandhaafd. Ondanks een kleine winterdip liet het Vios 1 uit Horst in de eindrangschikking met 12 matchpunten achter zich. Over de hele competitie scoorden ze gemiddeld 7,26 punten per wedstrijd met een teammoyenne van 1.45.

Kemphaan 4, bestaande uit Piet van Duijnhoven, Leo Backus, Frans Jenniskens, Jan Joosten, Bertus Lieftink en de reserves Martin Verhalle en Ger Keizers is het enige team van De Kemphaan, dat dit seizoen de kampioensvlag mag uithangen. Ze zijn hiervoor door het bestuur gehuldigd.


Winnen draagt bij aan sportboekprijs

Ysselsteyn | Bert Wagendorp en liedjesschrijver en muzikant JW Roy hebben de Nico Scheepmaker Beker gewonnen, de vakprijs voor het beste sportboek van 2017. Het duo kreeg de prijs voor Lance: The Rise & Fall in 14 songs, een rockopera over de bekende Amerikaanse wielerheld en dopingzondaar Lance Armstrong.

Bij het boek wordt ook een cd geleverd met 14 liedjes. Een van die nummer wordt gezongen door Peter Winnen uit Ysselsteyn. De prijs werd uitgereikt in tv-programma RTL Late Night.