Driek en Maria Cox-Janssen.
Driek en Maria Cox-Janssen. Oude foto

Driek en Maria

Venray | Met regelmaat publiceert de Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray in de rubriek Wie, wat, wanneer, waar? in Peel en Maas een foto, waarvan de gegevens ontbreken. Graag willen we van een dergelijke foto weten wie er opstaan, in welk jaar en waar de foto gemaakt is en bij welke gelegenheid.

Op vrijwel elke foto krijgen we van familieleden of anderen een positieve reactie en daar zijn we uiteraard heel blij mee. We danken dan ook iedereen die gereageerd heeft of in de toekomst nog gaat reageren op zo'n gepubliceerde 'onbekende' foto. Onlangs plaatsten we deze foto in de betreffende rubriek en prompt kwam er een reactie van een zoon van het afgebeelde paar. Het gaat bij de foto om het echtpaar Driek Cox en Maria Janssen uit Castenray. Hendrikus Hubertus Cox werd geboren op 11 juni 1895 in Venray als zoon van Gerardus Cox en Johanna Jacobs. Huberta Maria Janssen werd geboren op 7 januari 1897 te Venray als dochter van Jacobus Janssen en Maria Catharina Oomen. Ze trouwden 2 mei 1919 en gingen in Castenray op huisnummer G35 wonen. Ze kregen negen kinderen. Driek werd ook wel de 'Platte van Câssele' genoemd vanwege het kaartspel kruisjassen in het café. De link van de naam met het spel is ons niet helemaal duidelijk. Driek overleed op 17 februari 1958 te Venlo en Maria op 24 oktober 1974 te Venray.
Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray