Speelterrein op plein Leunen

LEUNEN | De werkzaamheden op het Schakelplein in Leunen zijn in volle gang. De voormalige speelplaats van de kleuterschool wordt ingericht als een openbaar speelterrein.

Tijdens NLdoet zijn vrijwilligers begonnen met het ontmantelen van het plein dat een geheel nieuwe inrichting krijgt. Aanvankelijk was het de bedoeling het Schakelplein te koppelen aan de renovatie van het grote dorpsplein. Vanwege de perikelen met de bodemvervuiling en een financieel tekort is de aanpak van het dorpsplein opnieuw uitgesteld. De gebruikers van verenigingsgebouw De Schakel hebben samen met het bestuur de handen ineen geslagen om het pleintje op te knappen. De financiering is rond om het als een natuurlijke speelplek met allerlei speeltoestellen, plantenbakken en vogelkastjes in te richten.


Wandelingen door Venray

Venray | Sinds begin 2011 is het Rooys Gidsen Gilde actief in Venray.

De leden begeleiden de deelnemers op een wandelroute door het centrum van Venray langs historische gebouwen, religieus erfgoed en andere bezienswaardigheden. Zij vertellen verhalen over gebeurtenissen uit het verleden en over markante Venraynaren van toen en nu. Vanaf Pasen starten de wandelingen van het Rooys Gidsen Gilde weer. Zo is er bijvoorbeeld de route Markant Venray, een wandeling door het centrum waarbij de geschiedenis van Venray in al zijn facetten wordt belicht. De route De kerk in het midden bestaat uit drie elementen: een korte wandeling door het centrum met aandacht voor de 'highlights', een bezoek aan de Grote Kerk met haar beeldenschat en een beklimming van de toren. Ook is er een wandeling over het Annaterrein, waarbij stil wordt gestaan bij de geschiedenis van de Venrayse psychiatrie. De culinaire route bestaat uit happen en stappen door het centrum in combinatie met een viergangendiner in horecagelegenheden, elk met hun eigen geschiedenis. Voor de jeugd biedt het Rooys Gidsen Gilde de interactieve route Jong Markant aan, een ontdekkingstocht door Venray waarmee het gilde in 2014 de eerste prijs won bij het door de provincie Limburg georganiseerde project Kern met pit.

Aanmelden voor een van de wandelingen kan via de VVV, Mgr. Goumansplein 1, 5801 CZ in Venray, telefoon 0478 510505. Daar kunnen belangstellenden ook alle informatie verkrijgen over de routes, de kosten en de organisatie.


Speeltuin Sneeuwklokje officieel geopend

Wethouder Ike Busser opende zaterdag het vernieuwde speelveldje in Landweert. Een half jaar later dan gepland kunnen de kinderen van de Silene, Sterremuur en Sneeuwklokje gebruik maken van de speeltoestellen.