Afbeelding
Foto:

Nieuwe namen Jera On Air

Ysselsteyn | Het programma van de komende editie van het festival Jera On Air krijgt steeds meer vorm. De organisatie maakte deze week weer een aantal nieuwe namen van optredende bands bekend: No Fun At All en Jaya The Cat.

Ook Our Hollow Our Home, Alazka, Blood Youth, Jesus Piece, A Traitor Like Judas, Templeton Pek, Slander en March komen naar het grootste outdoor punk- en hardcorefestival van Nederland. Jera On Air vindt plaats op 28, 29 en 30 juni in Ysselsteyn. Eerder werden al de namen van onder meer NOFX, Stick To Your Guns en Sick Of It All bekendgemaakt.

Jaya the Cat is een internationaal gezelschap dat ska, reggae en punk weet samen te smelten tot een eigen, pakkende sound. De band is bijna constant op tour door Europa, en is vaak te vinden in Amsterdam of Boston.

In 2017 kwam het album A Good Day For The Damned uit. De Zweedse skatepunkers van No Fun At All lopen al een tijdje mee. Sinds 1991 timmert deze band verdienstelijk aan de weg. Vaak worden de bandleden in één adem genoemd met medegrootheden uit de scene als Millencolin en Satanic Surfers. Verder zijn aan het programma toegevoegd: Our Hollow Our Home, Alazka (voorheen Burning Down Alaska), Blood Youth
en Jesus Piece.

Zoals bekend zien de gemeente Venray en de provincie Limburg kansen om het muziekfestival Jera on Air verder te professionaliseren. Daarvoor stelt zowel de gemeente als de provincie extra subsidie beschikbaar. Het gaat voor de komende drie jaar om een subsidiebedrag van 50.000 euro per jaar. De provincie heeft 25.000 euro per jaar toegezegd. De gemeente verhoogt haar bestaande subsidieregeling met Jera on Air voor de duur van deze drie jaar naar 25.000 euro per jaar.

Jera on Air ziet dit als een mooie kans om het festival naar een hoger plan te trekken. Op de Agrobaan 15 in Ysselsteyn, de plek waar eind juni Jera On Air plaatsvindt, werden vrijdag ter plekke de nieuwe piketpaaltjes geslagen. Het festival, dat jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers trekt, wordt dit jaar groter dan voorgaande jaren. De organisatie streeft naar een verdubbeling van het aantal bezoekers.

Combikaarten voor het festival kosten 80 euro en zijn te koop via de website www.jeraonair.nl.

Op de foto: wethouder Anne Thielen en gedeputeerde Ger Koopmans slaan onder toeziend oog van Bram Jeurissen en Sjoerd Ewals van Jera on Air het eerste piketpaaltje in de grond. De voorbereidingen op editie 2018 van Jera On Air zijn in volle gang.