Match zoekt vrijwilligers

Venray | Match voor vrijwilligers is op zoek naar een vrijwilliger voor het spreekuur Platform Lage Inkomens Venray (PLIV).

Voor het spreekuur wordt gezocht naar een vrijwilliger om de doelgroep te helpen met onder andere verzoeken tot kwijtschelding, belastingaangiften, aanvragen DigiD, aanvragen huur- zorg- en kinderopvangtoeslag en kindgebondenbudget en hulp te bieden bij het aanvragen van Gemeentelijke regelingen. PLIV is tevens intermediair voor Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds en werkt nauw samen met overige dienstverleners in de gemeente Venray. Voor meer informatie over deze vacature: telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.


Oud papier

Venray | ATV Venray haalt op woensdag 28 maart bij bewoners van de straten Zandakker, Schutsboom, Vendel, Groenewoltsepad, Kruisstraat, St. Franciscuslaan, St. Antoniusstraat, Paterslaan e.o. en de straten in Molenklef, Vlakwater, omgeving Werckenslaan, Aan den Dril e.o. en Merseloseweg oud papier op.

De bewoners wordt verzocht uiterlijk 18.30 uur op die dag oud papier in dozen of gebundeld aan de straatkant gereed te zetten. Ook bestaat iedere vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur de gelegenheid om oud papier, gebundeld of in dozen, te deponeren in de papiercontainer, die geplaatst is aan de Weg in den Berg, hoek Veltumse Kleffen/Kulutweg.


Nieuwe kaart fietsnetwerk

Venray | Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft weer een nieuwe, geactualiseerde fietskaart uitgebracht. De kaart is te koop bij de verschillende VVV's in Noord- en Midden Limburg en in de webshops van Liefdevoorlimburg en VVV Midden-Limburg.

Het fietsnetwerk in Noord- en Midden-Limburg bestaat nu ruim twintig jaar. In die jaren is er veel veranderd aan het fietsnetwerk. Veel routes zijn gewijzigd en veel knooppunten toegevoegd. De routes zijn aangepast aan de wensen van de moderne fietser. Ze lopen door mooiere gebieden, over veiligere (fiets)paden, langs leuke bezienswaardigheden en gezellige terrasjes. Naast het jaarlijks actualiseren van de fietskaart, worden ook de informatiepanelen in het veld vervangen waar nodig. Er is dit jaar weer een omruilactie.

Fietsers die een oude kaart hebben, uitgegeven door het Routebureau (jaargang 2010-2017), kunnen deze kaart omruilen voor een nieuwe fietskaart (2018) met 1,95 euro korting. De nieuwe kaart kost dan slechts 1 euro.