De Peelkorf: weer niet!

De Peelkorf-Prinses Irene 16-19 (9-8). Doelpunten De Peelkorf: Rachel van Meijel en Lisa Verlijsdonk (beiden 4x), Lieke Thomassen en Tina Janssen (beiden 3x), Marly van Asten en Linda Verlijsdonk.

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf spelen ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Het derde en beslissende duel in de promotie/degradatiereeks met Prinses Irene ging woensdagavond in sporthal De Wetteling met 16-19 verloren. Eerder won De Peelkorf thuis met 12-11, waarna afgelopen zondag topklasser Prinses Irene het tweede duel met 14-10 won. In het derde deel van het drieluik hadden de gasten verschillende keren een voorsprong van enkele doelpunten, maar knokte de thuisploeg zich telkens knap langszij. De Peelkorf ging de rust in met een 9-8 voorsprong. In het tweede helft viel het doek voor de Ysselsteynse korfbalsters toen de gasten uitliepen naar een marge van zes: 12-18. De Peelkorf is drie keer genomineerd voor de KNKV damesawards 2018. In de hoofdklasse senioren is Linda Verlijsdonk genomineerd voor de titel beste speelster. Met haar team is ze eveneens een van de kandidaten om de award Team of the year in de wacht te slepen. In de hoofdklasse A-junioren is ook Kim van Bussel genomineerd voor de award. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 25 mei in partycentrum De Haandel in Erp.