De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo houdt de smedengroep op zondag 25 maart de jaarlijkse smedendag. Collega's uit alle uithoeken van het land komen de groep versterken. Het hele binnenterrein staat vol met smidsvuren en aambeelden waarop gewerkt wordt. De smidsvuren worden deels aangewakkerd door grote, handbediende blaasbalgen. Kinderen mogen palmhaantjes maken van brooddeeg, laten bakken in de bakoven van het museum en versieren. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.

Taalcafé BiblioNu

Venray | Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent en daarom houdt BiblioNu Venray maandelijks een Taalcafé waar bezoekers op een leuke manier samen de Nederlandse taal kunnen oefenen.

Dit met mensen die nog niet zo lang Nederlands praten en met mensen die de taal goed spreken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Het Taalcafé wordt elke laatste donderdag van de maand gehouden van 13.00 tot 14.30 uur in Bibliotheek Venray aan de Merseloseweg 59. De eerstvolgende keer is op vrijdag 29 maart. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl.