Afbeelding
Foto:

Kwalificatie NK St. Christoffel

Venray | Twaalf turners van St. Christoffel Venray namen zaterdag deel aan de tweede kwalificatieronde NK turnen heren in Veldhoven. Eerder dit jaar kwamen zij al in actie tijdens de eerste kwalificatie. In de vierde divisie Instap turnden Lars Cuppen(15/17), Sil de Winter (29/20), Freek van de Manakker (19/25), Koen Verbruggen (26/31), Bodhi Berden (31/32), Dante Spee (27/33), Rik de Boer (30/34) en Stan Spreeuwenberg (32/35) allemaal een mooie wedstrijd.

Voor Job Loeffen was dit de tweede wedstrijd in de vierde divisie Pupil. In de eerste wedstrijd werd hij twaalfde in de race voor plaatsing en op 17 maart negende. In de vierde divisie Junior I mocht Stijn Beurskens de bronzen medaille in ontvangst nemen voor zijn knappe prestaties. In de eerste wedstrijd eindigde hij op de vierde plek. In dezelfde divisie alleen een jaar jonger werden Gijs Henzen elfde en Kimon Veugen dertiende. Het behaalde aantal punten was voor geen van de heren genoeg om door te stromen naar het NK turnen.

Op de foto van links naar recht Stijn Beurskens, Gijs Henzen en Kimon Veugen.


Zege handbalsters

Manual-Aristos 18-13 (10-6). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (4x), Ankie Billekens en Loes van Dijk (beiden 3x), Maaike Lipman, Jantine Rongen en Manon Hazekamp (allen 2x), Jonna Kessels en Juul Weijs.

Venray | Na enkele mindere weken mochten de handbalsters van Manual eindelijk weer eens het zoet van een overwinning smaken. In eigen huis werd na vier wedstrijden zonder punten zaterdagavond Aristos verslagen: 18-13.

De Venrayse handbalsters namen voor rust al een voorsprong van vier doelpunten (10-6) en gaven die marge na de thee niet meer weg. Door snelle aanvallen en goed keeperswerk van Tessa Vorstenbos was het verschil uiteindelijk vijf doelpunten.

De treffers van Manual kwamen op naam van Joy Jakobs (4x), Ankie Billekens en Loes van Dijk (beiden 3x), Maaike Lipman, Jantine Rongen en Manon Hazekamp (allen 2x), Jonna Kessels en Juul Weijs. Manual staat nu vierde in de tweede klasse met 21 punten uit achttien duels. Manual speelt op zondag 25 maart een uitwedstrijd tegen Niobe, de nummer laatst op de ranglijst.

Het duel begint om 13.40 uur.