EK-titelstrijd indoorstockcars

Horst | SRP de Peeldrivers houdt dit jaar voor de 24ste keer in successie het Europese indoorkampioenschap voor modelstockcars in de Mèrthal in Horst.

Voor dit evenement op zaterdag 24 maart en zondag 25 maart is de Mèrthal omgetoverd tot een racecircuit en deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Schotland en de USA strijden om de titel Europees indoorkampioen 2018, met als inzet de MPR Pijnenburg wisseltrofee.

Tot de vele deelnemers behoren maar liefst 25 rijders uit Engeland. Dat de vloer optimaal geschikt is van de Mèrthal, blijkt uit de hoge snelheden die de stockcars de laatste jaren bereiken. Op de rechte stukken halen deze toch relatief kleine raceauto's topsnelheden van zo'n 80 à 90 km/uur.

De rijders uit Engeland hebben jarenlang op kop gelegen bij internationale wedstrijden, maar de laatste jaren zijn het steeds meer de Nederlanders die zich bij de top voegen. Zij gaan ook dit jaar waarschijnlijk weer hoge ogen gooien tijdens het indoorspektakel. Toprijders uit de regio zijn Jeroen Janssen uit Sevenum, maar ook Gijs Verkoijen uit Wanssum en Leon Kunzler uit Venray.

Nieuw dit jaar is op zaterdagavond het electrostockcarkampioenschap. Op zaterdag 24 maart beginnen de trainingen voor de brandstofstockcars om 11.00 uur. Daarna zijn van 17.00 uur tot 18.00 uur de trainingen voor de electrostockcars. Om 18.30 uur is de start van het Open Limburgs Kampioenschap Longtrack voor de electrostockcars schaal 1:12. Op zondag 25 maart beginnen de voorrondes om 10.00 uur. Om 14.00 uur barst het spektakel echt los als de beste 24 rijders van deze dag strijden om een plaats in de halve finale. Na de halve finales gaat het programma om 16.30 uur verder met de grote finale. De entree is in de Mèrthal op beide dagen gratis.

Voor meer informatie kijk op www.peeldrivers.nl.


Ruim verlies Jumpers'76

Jumping Giants-Jumpers'76 94-64 (42-42). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (22 punten), Jorik Wulterkens (15) en Justin Gommans (10).

Nederweert | De basketballers van Jumpers'76 verloren zondag met royale cijfers de uitwedstrijd tegen Jumping Giants: 94-64.

De gasten reisden met slechts zeven spelers en zonder coach af naar de nummer twee van de tweede klasse A uit Nederweert. In het eerste kwart konden de Venrayse basketballers het spel van de thuisploeg ondanks het grote lengteverschil nog bijhouden. Op iedere positie hadden de mannen van Nederweert spelers die één kop groter waren, maar hier werd nog niet optimaal gebruik van gemaakt.

Bij Jumpers'76 waren het driepunters van Denny Janssen en Steffan Claessens die zorgden dat Jumping Giants niet de kans kreeg om uit te lopen: 25-22. In het tweede kwart begon de thuisploeg feller en liep uit naar een verschil van negen punten. Vervolgens waren het Jorik Wulterkens en Dirk Laurense, die met negen en acht punten in dit kwart, ervoor zorgden dat Jumpers op gelijke hoogte kon komen. De ruststand was dan ook 42-42. In de tweede helft begon de Nederweertse ploeg steeds beter gebruik te maken van de lange mannen en de ploeg begon vaker te scoren. Daarnaast raakte bij Jumpers Steffan Claessens geblesseerd waardoor de gasten nog maar een wissel hadden: 69-55. In het vierde kwart veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Bij de mannen uit Venray begon de vermoeidheid steeds meer toe te slaan. De bezoekers kwamen dan ook moeilijker tot scoren. De thuisploeg liep zo alsnog uit naar een ruime 94-64 overwinning. "Ondanks de nederlaag kunnen we toch nog tevreden terugkijken op vooral een goed gespeelde eerste helft. Het was jammer dat we niet compleet waren, want dan was dit toch een hele andere wedstrijd geworden", aldus speler Dirk Laurense.


Red Stars verslaat concurrent Pecos

Pecos 2-Red Stars 4-6. Punten Red Stars: Frank van der Vleuten en Ronald Bogaard (beiden 2x), Kas van Oost (1x) en het dubbel Van der Vleuten/Oost.

Oegstgeest | De tafeltennissers van Red Stars behaalden in de eerste divisie een knappe uitzege tegen concurrent Pecos 2: 4-6. Red Stars startte zoals altijd met Kas van Oost. Tegen Jop van de Wiel ging hij echter kopje onder 1-0. Ronald Bogaard maakte tegen Tim Gras geen fout: 1-1. Ook Frank van der Vleuten speelde een goede partij tegen Tony Nader. Hij zette de bezoekers op voorsprong: 1-2. Het duo Van Oost/Van der Vleuten tilde de stand naar 1-3. Daarna ging het hard voor Red Stars. Van Oost, Bogaard en Van der Vleuten wonnen hun partijen en daarmee zorgden zij voor 1-6. Daarna was de tegenstander wakker en Pecos 2 vocht zich terug in de wedstrijd. Met drie zeges zorgden zij voor de 4-6 eindstand. Door deze zege staat de debutant uit Venray op een fraaie derde plaats in de rangschikking.

Red Stars neemt het op zaterdag 24 maart op tegen koploper VVV. Nieuwkomer Red Stars staat nu derde met 27 punten uit vijf duels, VVV gaat aan kop met 34 punten uit evenveel duels. De wedstrijd in de Venrayse tafeltennishal begint om 17.00 uur.


Dames gezocht voor korfbalteam

Wanssum | Korfbalvereniging SV United Meerlo-Wanssum is op zoek naar dames in de leeftijd van zestien jaar en ouder die vanaf september een keer per week willen trainen en op zondag in teamverband willen korfballen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Nicole van der Burgt via e-mail united.wanssum@knkv.net of telefoon (0478)531298.