Afbeelding
Foto:

Ondernemers enthousiast

Venray | Afgelopen week hield de werkgroep Venray Dementievriendelijk een presentatie voor de Venrayse centrumondernemers. Onder hun klanten bevinden zich ook mensen met dementie. De deelnemers gaven aan dat zij gebaat zijn met ondersteuning vanuit het programma Venray Dementievriendelijk. Die bestaat uit onder andere trainingen en voorlichting voor de medewerkers in het herkennen van en omgaan met dementie, alsook het verstrekken van kwaliteitslabels zodat de zaken herkenbaar zijn als dementievriendelijke vestiging.

De ondernemers toonden zich enthousiast. Zelf hadden zij ook goede ideeën om het voor de mens met dementie en de mantelzorger vertrouwder en gemakkelijker te maken om hun zaak te bezoeken.

Er rust namelijk nog een taboe op deze ziekte. Men schaamt zich ervoor en loopt het gevaar in een sociaal isolement te raken. "Als we het vertrouwen van deze mensen kunnen winnen door hen discreet en respectvol te bejegenen, zal dat zeker drempelverlagend werken", aldus een deelnemer.

Eerder belegde de werkgroep een soortgelijke avond voor directies en leidinggevenden van supermarkten. Komende maand wordt een presentatie verzorgd voor Venrayse horecabedrijven.