Afbeelding

Onderscheiding Mieny Smits

Leunen | Mieny Smits-Vullings kreeg maandagavond de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Hans Gilissen bij gelegenheid van haar afscheid van de dorpsraad in Leunen.

Mieny Smits-Vullings (60) was zeventien jaar actief voor de dorpsraad. Ze begon in mei 2001 als notuliste. Vanaf 2003 werd ze ook lid van de dorpsraad. Voorzitter Jeroen van de Leur prees haar om haar inzet. "Je was een stille kracht waar je op kon bouwen. Je hebt het fantastisch gedaan." Hans Gilissen: "Met je ondersteunende werk was je de kurk waar de dorpsraad op drijft. Echt geweldig om dit werk zo lang te doen." Gilissen somde al haar vrijwilligersactiviteiten voor de Leunse gemeenschap op. "Het is dan ook een zeer grote eer om jou deze onderscheiding op te spelden."

Vanuit de dorpsraad is zij sinds 2012 ook actief in de Werkgroep Wandelpaden Leunen (WWL), waarvoor zij de verslaglegging van vergaderingen verzorgt. Daarnaast is zij betrokken bij het uitzetten en beschrijven van de wandelroutes. Tot 2013 was Mieny verder secretaresse voor het Dagelijks Bestuur en de Raad van Toezicht van Stichting MFC Leunen/gemeenschapshuis De Brink. Ook is zij nog steeds actief als vrijwilliger bij de dorpsdagbesteding 'Zorgsaam', een stichting die ervoor zorgt dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig in Leunen kunnen blijven wonen. In het carnavalsseizoen is Mieny vaak te vinden als vrijwilliger bij carnavalsvereniging 't Knölleke.

Foto: Hoedemaekers.