Drie nieuwe leden dorpsraad Leunen

LEUNEN | De dorpsraad van Leunen is weer voltallig. Maandagavond werden Sander Hellegers, Inge Loonen en Marloes Zandbergen met overgrote meerderheid gekozen als nieuw lid.

Door het vertrek van voorzitter Jeroen van de Leur (elf jaar), Mieny Smits (zeventien jaar), Leonie Schaeffers (vijf jaar) en de al eerder gestopte Barry Willems (vier jaar) waren er drie vacatures ontstaan om de dorpsraad weer voltallig op dertien personen te brengen.

Een commissie vanuit de dorpsraad benaderde de afgelopen maanden enkele Leunenaren. Onder wie Sander Hellegers en Marloes Zandbergen die maandag toetraden. De uit Venray afkomstige Zandbergen woont nu dertien jaar in Leunen. "De vraag overviel me wel", reageerde ze. "Ik voel me betrokken bij de Leunse gemeenschap en ik heb een brede interesse. Ik hoop wat voor het dorp te kunnen betekenen." Sander Hellegers is geboren en getogen in Leunen. "Ik ben een Leunenaar in hart en nieren. Ik vind het belangrijk om iets voor het dorp te doen. Ik wil eraan bijdragen om Leunen leuk en leefbaar te houden." In het dorpsblad LVH Courant werden kandidaten opgeroepen zich te melden. Hiervan maakte Inge Loonen gebruik. Ze was maandagavond nog niet aanwezig.

Doordat de dorpsraad nu weer precies voltallig is, worden er geen verkiezingen gehouden. Ondanks dat zo'n verkiezing een hele organisatie vergt, is Van de Leur er wel een voorstander van. "Om te toetsen of er draagvlak is voor de kandidaten in het dorp." Ook enkele politieke partijen hechten aan democratisch gekozen dorps- en wijkraden. Toch benadrukte de afscheidnemende voorzitter dat de dorpsraad 'geen gesloten bolwerk' is. "Want het is niet zo dat je er niet tussen komt. Via het dorpsblad is enkele weken een open aanmelding gedaan."

In de eerstvolgende vergadering van 16 april worden de taken opnieuw verdeeld. Er wordt dan ook een nieuwe voorzitter gekozen.