Afbeelding
Foto:

Kleuters Kruudwis te gast in museum

Venray | Op basisschool De Kruudwis in Venray wordt het thema kunst en museum behandeld in de drie kleuterklassen. Martin Arens geeft workshops kunst en techniek op basisscholen in Venray en omstreken en werkt mee aan het project op de Kruudwis. Daarbij past een bezoek aan een het Venrays Museum.

Dat bezoek vond verleden week plaats. Kinderen, begeleidende ouders en leerkrachten, exposerende kunstenaars en de vrijwilligers van het Venrays Museum hadden een geweldige tijd samen. De bestaande stukken in de expositieruimte werden aangevuld met kunstwerkjes van de kinderen. De aanwezige kunstenaars vertelden ook over hun ideeën en werkwijze bij de realisering van een kunstwerk. De kennismaking werd afgerond met het maken van schilderijen/tekeningen door de kinderen zelf. Zij lieten zien hoe zij de expositie beleefd hadden.

Het Venrays Museum leverde op deze manier een belangrijke bijdrage aan de culturele educatie van de jongeren. Een taak die het hoog in het vaandel heeft staan.


Onderzoek naar ratten Oostrum

Oostrum | Diverse huishoudens in Oostrum hebben overlast van ratten. De problemen zijn bij de gemeente bekend. "De signalen zijn bij ons bekend. Het heeft onze aandacht", laat de gemeente Venray in een reactie weten.

"We zijn bezig om de overlast in beeld te brengen. Onze ongediertebestrijder is al enkele keren wezen kijken, maar heeft nog geen goed beeld. We hebben ook contact met een professionele ongediertebestrijder over mogelijke maatregelen."

In het verleden is er in de buurt al sprake geweest van ratten. Destijds heeft de gemeente Venray kastjes met gif geplaatst om de ratten tegen te gaan. Nadat de klachten waren verdwenen, zijn de kastjes weggehaald.

"We zijn voortdurend alert op signalen over rattenoverlast." Ratte kunnen ziektes overbrengen en de gemeente Venray roept inwoners dan ook op om de overlast van de dieren te melden. "Als de inwoners van de gemeente Venray ratten in hun woonomgeving zien, mogen ze dat melden. Dat kan via onze website: www.venray.nl/meldingen."


Tweede editie van Into Music

In de schouwburg vond de tweede editie van Into Music plaats. MMSK St. Petrus' Banden, harmonie Euterpe en stichting Odeon sloegen de handen ineen en brachten samen met orkest Rooyal en presentator Henk Deters een muzikale show op de planken voor de basisschoolleerlingen in Venray.