Afbeelding
Foto:

Muzikanten voor sprookje

Venray | Harmonie Sint Catharina uit Leunen, Veulen en Heide geeft op zondag 4 november een bijzonder concert in Schouwburg Venray.

Tijdens een matineevoorstelling geeft het orkest een concert samen met kunstenaar Imnanuel Boie (foto), die al verschillende succesvolle concerten heeft uitgevoerd met diverse orkesten. Het thema van het concert is Sprookjes en daarmee is een leuke voorstelling voor het hele gezin. Wie een instrument bespeelt dat binnen een harmonieorkest past mag meedoen, want dit concert wordt uitgevoerd als projectorkest. Gespeeld worden onder andere Gulliver's Travels, Utopia, Rapunzel, A Disneyland Celebration en Efteling Highlights.

De repetities starten begin september op de dinsdagavonden van 19.30 tot 21.45 uur. Daarnaast zijn er twee repetitiezondagen op 30 september en 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. De definitieve samenstelling van het orkest wordt voor de zomervakantie bekendgemaakt.

Voor meer informatie: http://www.harmoniestcatharina.nl/zandkunstenaar https://www.facebook.com/zandkunstvenray.

Foto: Ine Copal.


Container dicht

Venray | Na vele jaren gaat de papiercontainer op de parkeerplaats van de Hubenhof op zondagen dicht.

Per zondag 1 april gaat deze regeling in. Met de opbrengst van oud papier is veel mensen een plezier gedaan door de korting die ze kregen op de reizen naar Lourdes van Lourdeswerk Venray e.o.

Vooralsnog blijft dat ook zo, want er wordt naarstig op zoek gegaan naar een alternatief.

Als de container gesloten is, mag er geen papier bij de container worden achtergelaten. Daar staan boetes op.