Afbeelding
Foto:

Opening museum De Peelstreek

Ysselsteyn | Op zondag 25 maart opent museum De Peelstreek in Ysselsteyn de deuren voor het nieuwe museumseizoen.

Het museum is deze dag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Verder is het museum geopend op zaterdagen van 13.30 tot 16.00 uur in de periode april tot en met oktober en daarbuiten op afspraak. Tijdens de opening is er een optreden van de Aostrumse Zangkompaneej (foto). De groep, onder leiding van Kenny Janssen, brengt populaire liederen ten gehore, waaronder ook bekende nieuwe liederen die speciaal zijn bewerkt voor koorzang.

Verder is er een uitgebreide verzameling foto's van oud Griendtsveen van Ysselsteyner Henny Daniels te zien. Deze nog nooit tentoongestelde foto's geven een beeld van Griendtsveen hoe het vroeger was.

Vanwege de opening is de toegang voor belangstellenden gratis.


Vrachtauto verliest diesel

Venray | De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt naar het bedrijf Flextronics Logistics aan de Nobelstraat in Oostrum. De reden? Op het bedrijventerrein van Flextronics Logistics verloor een vrachtwagen een dieseltank met een inhoud van 400 liter brandstof. De diesel stroomde uit de tank.

De brandweer kon de diesel indammen en er is geen vloeistof naar de aangrenzende percelen gelopen.

"Er is ook geen vloeistof in het oppervlaktewater terechtgekomen. Hierdoor is er geen gevaar voor de omgeving en het milieu geweest", meldt een woordvoerder.