Afbeelding
Foto:

Spandoeken Mooder Maas

Wanssum | Afgelopen vrijdag was de landelijke Dag van de veiligheid. Mooder Maas en Projectbureau Ooijen-Wanssum hebben die dag samen met een aantal bewoners vijf grote spandoeken onthuld. Deze spandoeken komen in de dorpen Wanssum, Geijsteren, Broekhuizen/Broekhuizenvorst, Meerlo en Blitterswijck naast de weg te staan om aandacht te vragen voor veiligheid tijdens de uitvoering van de gebiedsontwikkeling.

Op iedere foto staan enkele bewoners uit het projectgebied, een medewerker van het Projectbureau en een medewerker van Mooder Maas. Na de onthulling hebben Mooder Maas en de bewoners een bouwplaatsinspectie gehouden bij de in aanbouw zijnde brug bij Ooijen.

Lei Heldens, voorzitter van de klankbordgroep: "Interessant om een keer een bouwplaatsinspectie mee te mogen maken. Het is goed om te zien wat er allemaal komt kijken bij veilig werken en hoe de verschillende disciplines nauw en veilig met elkaar samenwerken."

Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart 'Bewust Veilig' te zijn. Want iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Op veel bouwplaatsen, projecten en in bedrijven verspreid over het land werd stilgestaan bij veilig werken. "Bewust stilstaan bij dit onderwerp is zo ontzettend belangrijk. Vandaag doen we dit samen met de omgeving. Op de bouwplaats staan we hier iedere dag bij stil. Hierin moeten we scherp blijven, want dat stukje bewustzijn zorgt ervoor dat iedereen iedere dag weer veilig thuiskomt", aldus Kate Klaassen, Chief Safety Officer van Dura Vermeer.

Kijk voor meer informatie en foto's van deze dag op www.ooijen-wanssum.nl.