Tweeling De Klijn naar Volharding

Vierlingsbeek | Tweedeklasser Volharding heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Jordy en Melvin de Klijn.

De tweeling uit Sint-Hubert verruilt hun huidige vereniging Germania voor de club uit Vierlingsbeek. De 23-jarige broers zijn de eerste aanwinsten voor Volharding. Ze zijn bezig aan hun tweede jaar bij de Groesbeekse tweedeklasser.

Ze kwamen medio 2016 over van vierdeklasser Juliana Mill. Melvin is een veel scorende spits. Daar is Volharding al langer naar op zoek. De club mist een echte afmaker. Jordy is een gedreven middenvelder met een echte winnaarsmentaliteit.

Germania degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse. Melvin de Klijn was clubtopscorer met acht treffers. Tot nu toe staat de teller van de spits op vijf doelpunten. Germania bezet de negende plaats. De club wil volgend seizoen verder met zo veel mogelijk spelers uit de eigen omgeving.

Breuk Ales Jurcik met Wittenhorst

HORST | Ales Jurcik is vorige week vertrokken als hoofdtrainer van Wittenhorst. De voormalige doelman van Venray en SSS'18 was bezig aan zijn eerste seizoen bij de eersteklasser uit Horst.

De Venrayse voetbaltrainer verlengde in de winterstop nog zijn contract. Ondanks dat er toen al geluiden klonken dat het onderling niet goed klikte. Enkele dagen na de 7-0 overwinning op Hoensbroek kwam het toch tot een breuk. Per direct nam Wittenhorst, dat de vierde plaats bezet in 1D, afscheid van Jurcik die de afgelopen vier seizoenen SSS'18 onder zijn hoede had. Daarvoor was hij bij Venray trainer van onder meer de dames, het hoogste jeugdelftal en het tweede team. In het seizoen 2011/12 was hij tijdelijk hoofdtrainer bij Venray. Na het ontslag van Bert Ruijsch nam Jurcik samen met Jan Poels het roer over.

In een persbericht spreekt het bestuur van Wittenhorst van een gebrek aan chemie tussen Jurcik en de spelers. "We zijn tot de conclusie gekomen dat zijn manier van werken niet past bij de spelersgroep. Daarom hebben we besloten om de samenwerking per direct te beƫindigen", meldt voorzitter Ron van den Bekerom.

Ook komend seizoen late competitiestart

VENRAY | De voetbalcompetitie gaat ook in het nieuwe seizoen later van start, in het weekeinde van 22 en 23 september 2018. De eerste drie zondagen (2, 9 en 16 september) zijn vrijgehouden voor de pouleduels van de eerste bekerronde.

In het huidige seizoen begon de competitie bij wijze van proef drie weken later dan gewoonlijk. Voorheen was de start in het eerste weekeinde van september. Door het grillige winterseizoen is er inmiddels een flinke achterstand opgelopen. In het afgelopen halfjaar is in de vierde en vijfde klasse nog niet de helft van de competitie afgewerkt. In de komende twee maanden komt de grote inhaalslag. De clubs in de hogere klassen liggen wat beter op schema omdat ze vaker over kunstgras beschikken.

Begin dit jaar vond er een evaluatie plaats met de verenigingen. Toen was de situatie met de vele afgelastingen nog niet zo nijpend als nu. De KNVB zegt 'voornamelijk positieve geluiden' te hebben ontvangen en heeft daarop besloten ook in het seizoen 2018/19 de competitie drie weken later te beginnen. Na afloop van het lopende seizoen is er opnieuw een evaluatie gepland. De uitkomst hiervan wordt meegenomen voor de planning van het seizoen 2019/20.