Collecte voor goede doelen

Venray | Goede Doelen Venray houdt ook dit jaar weer de jaarlijkse gezamenlijke collecte in Venray. De eerste keer in 2016 was een groot succes. In Venray werd ruim 61.400 euro opgehaald voor zestien goede doelen. In 2017 werd in totaal ruim 69.500 euro opgehaald. Dit was ruim 13 procent meer dan de opbrengst van 2016.

Het is gebleken dat de collecteweek voor goede foelen meer bekendheid heeft gekregen. Voor veel mensen is het inmiddels een vertrouwd verschijnsel: de envelop in de bus en in de week erna bezoek van de collectant. De nieuw ronde van de gezamenlijke collecte wordt gehouden van dinsdag 3 april tot en met maandag 9 april 2018. Alle inwoners ontvangen in de week vóór 3 april een brief, waarin aangegeven kan worden welke goede doelen men wil steunen en voor welk bedrag. Er kan daarbij gekozen worden voor een machtiging of voor de schenking van een contant bedrag in de bijgevoegde retourenvelop. De envelop wordt een week later weer opgehaald. Op deze manier blijft de ondersteuning van goede doelen niet alleen mogelijk, maar wordt deze ook gemakkelijker en veiliger. En er komen minder collectanten aan de deur.

De goede doelen die deelnemen in Venray: Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Hersenstichting, Nederlands Brandwondenstichting, Nierstichting, Alzheimer Nederland, Epilepsiefonds, Reumafonds, Amnesty International, Prinses Beatrix Spierfonds, Nationaal fonds kinderhulp, Maag Lever Darm stichting, MS fonds en het fonds Verstandelijk Gehandicapten. De collectant van Goede Doelen Venray is voorzien van het logo van Goede Doelen Venray. De collectant kan zich legitimeren met een ID-kaartje van Goede Doelen Venray. Collectant misgelopen? Geef dan de envelop af tijdens de collecteweek bij de Rabobank aan het Schouwburgplein 13 in Venray. De gegevens van de collecte, organisatie en opbrengst zijn openbaar. Inzien kan op www.goededoelenvenray.nl.


Reünie agrarische vrouwen op komst

Venray | Kring Venray wil inventariseren hoeveel dames die actief waren als bestuurslid of contactpersoon van de werkgroep agrarische vrouwen (WAV) of vakgroep agrarische vrouw (VAV), belangstelling hebben in een reünie.

Het voorstel is een middag te houden op dinsdag 4 september vanaf 13.30 uur in Het Trefpunt in Geijsteren en herinneringen op te halen en tevens een bezoek met rondleiding te brengen aan de kasteelruïne. Het is daarna mogelijk samen de middag af te sluiten met een picknick.

Dames die interesse hebben kunnen dit doorgeven voor 6 april bij Riek Weijers via telefoon (0478)531600, e-mail dionweijers@hetnet.nl of bij Mia Geurts via telefoon (0478)588215, e-mail wimenmiageurts@kpnmail.nl.