Afbeelding
Foto:

Oude foto's bekijken in 't Stekske Venray

Venray | In november 2013 namen vrijwilligers van het Historisch Platform Venray in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) Kring Venray e.o. het initiatief voor een fotokijkmiddag.

Het doel was om bij oude Venrayse foto's relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen te vinden. Alle foto's werden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet. Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidfragmenten. Een schat aan gegevens die nog steeds wordt aangevuld.

De fotokijkmiddagen, die elke derde woensdag van de maand plaatsvonden in Zorgcentrum Het Schuttersveld, waren een doorslaand succes. Het bezoekersaantal groeide naar ongeveer honderd, overwegend oudere, geïnteresseerden. Het waren gezellige middagen, waarbij onder het genot van een kop koffie gepraat werd over de getoonde oude foto's. Maar omdat het zorgcentrum onlangs werd gesloten, moesten de HPV-vrijwilligers op zoek naar een andere locatie.

Eenmalig vindt nu op woensdag 11 april van 14.30-16.00 uur een fotokijkmiddag plaats en wel in Wijkcentrum 't Stekske aan Kruidenlaan 161 in de wijk Landweert in Venray. De entree is gratis. Het Historisch Platform Venray blijft nog zoeken naar een locatie waar onder voorwaarden één keer per maand de fotokijkmiddag kan plaatsvinden.

Foto: Deze foto is al heel oud, namelijk uit 1906. Dankzij een fotokijkmiddag zijn alle namen van de leerlingen van de klas uit Oostrum bekend geworden.


Activiteiten 't Schöpke

Venray | In WOC 't Schöpke vindt op vrijdag 23 maart vanaf 19.30 uur een paasbingo plaats.

Op zondag 1 april om 9.15 uur staat het traditionele paasontbijt op de agenda. Vooraf inschrijven is noodzakelijk vanwege de grote belangstelling. Het wijkontmoetingscentrum is gevestigd aan de Veltumse Kleffen 70B in de wijk Veltum in Venray.