Akkoord aankoop grond in Wanssum

WANSSUM | De gemeente heeft overeenstemming bereikt met eigenaar Weijers over de aankoop van 3.112 vierkante meter grond aan de Meerlosebaan in Wanssum. Het perceel is nodig voor de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

Dwars door dit stuk grond komt een fietspad te liggen. De eigenaar wilde daarom ook de grond verkopen die, na de aanleg van het fietspad, aan de overzijde van zijn woning komt te liggen. Alhoewel de gemeente niet het hele perceel nodig heeft, is toch akkoord gegaan met de deal. Anders was de grond niet te verwerven voordat de werkzaamheden aan de rondweg komend najaar van start gaan.

Naast de aankoopsom van 31.070 euro betaalt de gemeente een bedrag van 23.302 euro voor de waardevermindering van het overblijvende perceel en een schadevergoeding vanwege het omrijden in de nieuwe situatie. Van het totaalbedrag van 54.372 euro betalen aannemer Mooder Maas en de provincie Limburg ieder een bijdrage van 15.000 euro. Het restant van 24.372 euro komt uit de pot grondzaken van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.