Van der Putten: gegroeid in zijn rol

VENRAY | Martijn van der Putten (D66) is na twee jaar en negen maanden duidelijk gegroeid in zijn rol. Als jonge en onervaren wethouder blijft hij immer opvallend beheerst en kalm. Ook als de politieke wind stevig de kop opsteekt bij enkele lastige dossiers zoals het Polenhotel in Leunen.

"Ik had een vrij rustige start. Het was vlak voor de vakantie toen ik begon", blikt Martijn van der Putten terug. "Het lijkt alweer een hele tijd geleden, maar het is zo snel voorbij gegaan. Ik ga iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk om aan de slag te gaan voor Venray. Mijn handen jeuken om hiermee na de verkiezingen door te gaan."

Hij staat als nummer twee op de lijst. Gaat hij de raad in als D66 buiten het college valt? "Dat hangt ervan af. In dat geval zal ik een nieuwe fulltime baan moeten gaan zoeken. Ik weet niet of dat combineren is."

Eigenlijk wil hij er ook niet aan denken. "Ik sta niet op de kieslijst voor mijn baangarantie. Het primaire doel is met D66 zo veel mogelijk te bereiken voor Venray. Maar als de kiezer anders beslist, dan is dat zo. Daar ben ik vrij nuchter in. Als wethouder is het me fantastisch bevallen. Ik heb dan ook alle ambities om verder te gaan."