Afbeelding
Foto:

Operatie Boomfeestdag

Ysselsteyn | Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter. Dat was woensdag het thema van de Nationale Boomfeestdag 2018. In de gemeente Venray staken dit jaar de leerlingen van basisschool St. Oda in Ysselsteyn hun handen uit de mouwen.

Er werden door de kinderen uit groep 6 van de Ysselsteynse basisschool in totaal negen bomen geplant. Na het welkomstwoordje van wethouder Ike Busser gingen de kinderen met de spade aan de slag om sierkersen en heesters te planten langs de Moerslag in Ysselsteyn.

Ze kregen daarbij onder meer hulp van hun leerkracht, de wethouder en medewerkers van het IVN, Jeugd- en Natuurwacht Venray en de gemeente Venray.

Foto: Henk Lammen.


Taakstraf voor dodelijk ongeval

Ysselsteyn | Een 25-jarige man uit Ysselsteyn is veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 30 juli 2016. Verder krijgt van de rechtbank in Roermond ontzegging van de rijbevoegdheid voor twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Bij het ongeval in Ysselsteyn kwam een 59-jarige vrouw uit Oostrum om het leven. De verdachte reed met zijn landbouwtrekker, met aangekoppelde zaaimachine, over de Kempkensberg in Ysselsteyn. Een groepje van zes wielrenners fietste aan de andere kant van de weg. Bij het passeren is een vrouwelijk wielrenner ten val gekomen tegen het linker voorwiel van de trekker. Daarbij kwam zij om het leven. De verdachte is door de officier van justitie vervolgd wegens dood door schuld en het veroorzaken van gevaar op de wacht. De rechtbank sprak de verdachte vrij van dood door schuld. Hij werd wel veroordeeld voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Daarbij heeft de rechtbank geoordeeld dat de verdachte te hard heeft gereden. Hij reed met zijn landbouwvoertuig zo'n 35 kilometer per uur terwijl 25 kilometer per uur was toegestaan. Verder bood hij de groep wielrenners te weinig ruimte om veilig te passeren. De officier van justitie eiste in eerste instantie een gevangenisstraf van zes maanden, omdat hij vond dat er sprake was van dood door schuld. De rechtbank kon zich dus niet vinden in die lezing.