Afbeelding
Foto:

SV United F1 kampioen

Wanssum | De korfbaldames van SV United F1 zijn kampioen in de zaalcompetitie van Korfbalkring Venray-Horst.

De allerjongste dames van de F1 wonnen hun wedstrijd in de sporthal in Overloon tegen SVOC'01 F1b, waardoor de eerste plaats in de competitie werd veiliggesteld.


Ruime zege
voor Red Stars

Red Stars-Middelburg 9-1. Kas van Oost (2x), Frank van der Vleuten (3x), Tom Thijssen (3x) en winst in dubbelpartij.

Venray | Red Stars speelde zaterdag uitstekend tegen Middelburg in de eerste divisie B. De tafeltennissers uit Venray haalde flink uit tegen de bezoekers uit Zeeland: 9-1.

Middelburg kwam met twee spelers uit Den Haag. Een derde speler uit Middelburg kwam om onduidelijke redenen niet opdagen. Kas van Oost begon tegen Arjan Huiden. Hij noteerde het eerste punt voor Red Stars. Frank van der Vleuten won de tweede partij namens Red Stars. Tom Thijssen verving Ronald Bogaard en hij sloot zijn eerste partij af met een overwinning op Elwin Huiden. De 4-0 werd binnengehaald door het koppel Van Oost en Van der Vleuten. Daarna tilden Van Oost, Van der Vleuten en Thijssen de stand naar 9-0. In de laatste wedstrijd boog Van Oost het hoofd voor Elwin Huiden.

Door de overwinning staat Red Stars weer in het rijtje voor de belangrijke eerste twee plaatsen. Zaterdag gaat Red Start naar Oestgeest voor het duel tegen concurrent Pecos.


Jeugd Red Stars

Venray | Het eerste jongensteam van Red Stars deed goede zaken in de play-offs om het kampioenschap. De ploeg won met 8-2 van Westa. Het tweede team speelde tegen TIOS uit Tilburg en won met 9-1. Het derde jongensteam had wat pech door ziekte. Ondanks het goede spel ging dat team met 10-0 onderuit.

Een elftal jeugdleden speelde op zondag in de derde ronde LJM in Swalmen. Ook hier lieten de spelers zien steeds beter in vorm te komen. Het spel wordt technisch steeds beter en dat wordt aangetoond met zes plaatsen in de hoofdronde. Voor vier spelers eindigde het toernooi in de kwartfinale. Dat leverde genoeg punten op voor de finale. Komende zondag gaan zes jeugdleden met een A-licentie zich meten met de Nederlandse top. Het tweede A-ranglijsttoernooi vindt plaats in Den Haag.


CSI-springtour

Kronenberg | Van donderdag 29 maart tot en met zondag 15 april wordt voor het eerst een aaneensluitende CSI-springtour gehouden op De Peelbergen in Kronenberg.

De drie weken durende CSI-springtour biedt een totale prijzenpot van 300.000 euro en de primeur om vijfjarige paarden te starten in de youngster tour.

Daarnaast is de internationale wedstrijdkalender van het hippisch centrum in Kronenberg uitgebreid met extra concoursen.

Voor meer informatie over het programma op De Peelbergen kijk op de website www.peelbergen.eu.