Afbeelding
Foto:

D66 vergroent plein Venray

Venray | D66 Venray diende vorig jaar een motie waarmee de partij het college opdroegen een plan uit te werken om het gebied rondom de Gouden Leeuw op te waarderen. Een onderdeel daarvan is de vergroening van het Gouden Leeuwplein. In afwachting van het uitgewerkte plan stak D66 zaterdag alvast de handen uit te mouwen om een begin te maken met de vergroening van het plein.

"Het Gouden Leeuwplein ligt er al vanaf zijn geboorte troosteloos bij en het Gouden Leeuwpad is nooit de gezelligste entree van het centrum geweest. Door de verplaatsing van de Action en de Albert Heijn is het aantal passanten echter fors toegenomen. Maar de belevingswaarde en de sociale veiligheid nam juist af", vertelt lijsttrekker Daan Janssen. Dit was de reden voor D66 om een motie in te dienen om het gehele gebied rondom de Gouden Leeuw een impuls te geven.

"Een paar maanden daarvoor kwamen leerlingen van het Raayland na een onderzoek tot de conclusie dat de vergroening van het plein een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid in de buurt. Daarnaast vragen we als gemeente aan inwoners om hun tuin zo veel mogelijk te vergroenen. Dit draagt bij aan de vermindering van wateroverlast bij hoosbuien. Wij vonden dat we als gemeente hierin het goede voorbeeld konden geven. Daarom kwamen we met het idee om het Gouden Leeuw plein te vergroenen", legt Janssen uit.

De plannen voor de opwaardering voor dit gebied laten nog op zich wachten. Als ludieke actie plantten kandidaat-raadslid Theo Zegers, wethouder Martijn van der Putten en lijsttrekker Daan Janssen afgelopen zaterdag alvast een aantal viooltjes in de vorm van het logo van D66 in de plantenbak op het Gouden Leeuwplein. "Het zaadje is geplant. Nu mag het, met een beetje water van de gemeente, uitgroeien tot een mooie grote groene boom", lacht Janssen.


Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray

Venray | Jaarvergadering zaterdag 17 maart om 15.00 uur van Schuttersbond Juliana in het schuttersgebouw van Sint Martinus in Maasbree. Wie mee wil kan in contact treden met de secretaris. Zondag 18 maart nemen Teun Bom en Rutgher Spanjaard deel aan de Limburgse Solistenkampioenschappen in 't Gemeinsjapshoes aan het Oranjeplein 10 in Schimmert. Het programma duurt van 9.00 tot 19.00 uur en Spanjaard gaat om 14.24 uur uittreden. Om 15.40 uur is de prijsuitreiking. Bom gaat om 17.13 uur uittreden en om 18.30 uur is de finale prijsuitreiking.