Handballers hopen op titel

Manual-HBS 28-20. Doelpunten Manual: Bennie Beekers (8x), Martijn Schutte (6x), Sander Barents (4x), Okke Boon (4x), Paul Stroy (2x), Mel Aelmans, Bryan van Kol en Joost Ueberbach.

Venray | De handballers van Manual kwamen zaterdag niet in actie tegen Oranje Wit 2. De tegenstander van de Venrayse ploeg had wegens ziekte te weinig spelers. Afgelopen donderdag kwam Manual wel in actie. Toen was HBS de tegenstander tijdens de topper in de tweede klasse. Manual was in Venray met 28-20 te sterk voor HBS uit Budel.

Dankzij deze overwinning gaat Manual ruimer aan de leiding in de tweede klasse. De Venrayse equipe heeft 33 punten uit 19 wedstrijden en achtervolger HBS heeft 30 punten uit evenveel duels. De ploeg uit Budel werd afgelopen donderdag in de eerste minuten van dat duel overdonderd door diverse knappe acties van Martijn Schutte. Manual stond al snel op een 4-0 voorsprong. Daarna kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, maar Manual was de baas. De thuisploeg kon HBS van de koppositie stoten en voor dat doel werd hard gevochten.

Zaterdag ging de andere concurrent in de titelstrijd, BSAC, onderuit. Dat wil zeggen dat Manual op 24 maart voor de titel gaat tegen Apollo 3 in sporthal De Wetteling in Venray. "We hopen dat er veel mensen komen kijken! We kunnen de steun goed gebruiken", vertelde speler Jan Vorstenbos.

Hockeyers Venray winnen ruim

Venray-Meerssen 5-2. Doelpunten Venray: Sebastiaan Michiels (3x) Jesper Arts en Stan Deeks.

Venray | De hockeyers van Venray begonnen de tweede helft van de competitie met een 5-2 overwinning op Meerssen. Het verschil werd in de tweede helft gemaakt door de thuisploeg.

Volgens speler Guido Pop was het resultaat voor een deel te danken aan het harde werk tijdens de winterstop. "Tijdens de voorbereiding in februari werd geen enkele training afgelast door onze half-Russische coach Cornfiel Kroon. Er werd zelf met een gevoelstemperatuur van -56 gewoon getraind." Venray begon redelijk aan het duel met Meerssen maar de bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Alexander Michiels. Daarna ging Venray op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk scoorde Sebastiaan Michiels op aangeven van Tom Schueler. In de tweede helft was Michiels weer twee keer trefzeker. Met zijn doelpunten tilde hij de stand naar 3-1. Via doelpunten van Jesper Arts en Stan Deeks liep de equipe van Kroon uit naar 5-1. In de slotfase deed Meerssen nog wat terug uit een strafcorner. Volgende week staat de kraker met Best op het programma voor Venray. Wordt het aan- of afhaken in de strijd om promotie?

Eerste zege voor hockeysters

Venray-Mierlo 3-2 (2-2). Doelpunten Venray: Danjelle Creemers (2x) en Annelieke Creemers.

Venray | De hockeysters van Venray Jong Dames speelden afgelopen weekeinde tegen Mierlo de eerste wedstrijd van het seizoen. De ploeg was met 3-2 te sterk voor de Brabantse bezoekers.

Venray begon fel aan het duel, maar Mierlo kwam op voorsprong. Een paar minuten later deed Venray via Danjelle Creemers wat terug. Zij scoorde uit een strafcorner. De bezoekers kwamen daarna op 1-2 en Annelieke Creemers trok de stand voor rust gelijk: 2-2. In de tweede helft groeide Venray in de wedstrijd. Het bleef lang spannend maar in de laatste minuut besliste Danjelle Creemers het duel: 3-2.