Set Up verspeelt koppositie

Somas/Activia-Set Up 4 - 0. Setstanden: (25-16, 25-12, 25-18 en 25-17).

Sint Anthonis | Voor de volleybalsters van Set Up stond afgelopen zaterdag de topper tegen Somas/Activia 4 op programma in Sint Anthonis. De ploeg uit Meerlo reisde als koploper af naar Brabant voor het duel tegen de nummer twee. Het liep uit op een deceptie voor Set Up. De club ging met 4-0 (25-16, 25-12, 25-18 en 25-17) hard onderuit en verspeelde de koppositie aan de concurrent.

Het duel tussen de nummers één en twee van de eerste klasse werd eigenlijk nooit een topper. De thuisploeg begon furieus en speelde ontzettend sterk. Aan de kant van Set Up gaf eigenlijk niemand thuis. De eerste set ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna sloeg Activia een gaatje: 10-7. Deze voorsprong werd dankzij een ijzersterke service uitgebouwd naar 16-10. De Meerlose volleybalsters kregen geen vat op de service en de passing liep niet goed. Als Set Up het al voor elkaar kreeg om een fatsoenlijke aanval op te zetten dan gooide het blok van Activia vaak roet in het eten. Activia pakte de set dan ook met 25-16.

Ook de tweede set startte Set Up niet goed. Dat kam de ploeg duur te staan. Na de openingsfase keken de bezoekers al tegen een 14-6 achterstand aan. Activia zette het goede spel van de eerste set door en Set Up kwam er niet aan te pas. Het werd weggespeeld met 25-12.

Tijdens de derde set startte de Meerlose equipe wat beter. Tot 8-8 kon de ploeg het bijbenen, maar daarna was het opnieuw Activia dat de klok sloeg. De thuisploeg liep ver uit naar 22-13. Daarna probeerde Set Up de set nog te redden, maar verder dan 25-18 kwam de ploeg niet.

In de vierde set was het geloof bij de ploeg van trainer Bart Schmeits verdwenen. Set Up kon ook in de laatste set geen vuist maken. Dat kwam ook, omdat Activia het hoge niveau van de eerste drie sets kon vasthouten. Set Up haalde het normale niveau niet en via tussenstanden van 5-0 en 14-6 werd ook deze set ruim verloren 25-17.

De complete off-day kostte Set Up dus de koppositie, maar de ploeg weigert nu al de handdoek in de ring te gooien. Activia verzamelde weliswaar vier punten meer, maar de ploeg speelde ook een wedstrijd meer. Dus Set Up moet deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten om weer verder te bouwen. Set Up speelt zaterdag om 19.00 uur in sporthal 't Brugeind in Meerlo tegen VAT 1. Dan gaat Set Up zich proberen te revancheren en de druk op de nieuwe koploper op te voeren.

Een dag later eindigde ook het bekertoernooi voor Set Up. De halve finale was het eindstation voor de eersteklasser uit Meerlo. In Panningen was Fyrfad te sterk: 2-3 (18-25, 25-19, 25-15, 20-25 en 9-15).

Jumpers onderuit tegen Tantalus

Venray | De basketballers van Jumpers'76 waren zondagmiddag een maatje te klein voor Tantalus uit Eindhoven. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd in de tweede klasse A, maar uiteindelijk moest het team uit Venray als nog het hoofd buigen.

Na de eerste helft stond Jumpers nog op voorsprong: 41-30. Na rust waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg speelde zwak en kwam moeilijk tot scoren. Tantalus maakte daar dankbaar gebruik van en uiteindelijk trokken de Brabanders het duel naar zich toe. Het werd 67-72 in het voordeel van de bezoekers. De topscorers aan de zijde van Jumpers waren Dirk Laurense (26 punten), Jorik Wulterkens (15 punten) en Justin Gommans (10 punten). Jumpers staat momenteel zesde in de tweede klasse A. De Venrayse basketballers pakten 12 punten uit 14 wedstrijden. Achilles'71 gaat aan de leiding in deze klasse met 22 punten uit 13 duels.