Afbeelding
Foto:

Businesspark volop in beweging

Venray | De glazen champagne gingen dinsdagmiddag de lucht in. In een tent op businesspark De Hulst werd geproost op de toekomst van het bedrijventerrein. De officiële aftrap werd gedaan door wethouder Jan Loonen en ook het straatnaambordje werd onthuld.

De weg op De Hulst is vernoemd naar zakenman Loek Nelissen. Zijn zonen Loek en Frank toonden het straatnaambord van de Loek Nelissenstraat aan het publiek. Nelissen vestigde zich na de Tweede Wereldoorlog in Venray. Hij stond bekend als een ondernemer met een groot hart. Nelissen was onder meer medeoprichter van bedrijven als Neduco, INBO, Intermatic en Nelipak. Op de plek waar nu De Hulst komt, was ooit Bouwbedrijf Nelissen gevestigd.

Met de aanleg van de wegen is inmiddels begonnen. Binnen drie weken moet het wegennet op het bedrijventerrein klaar zijn. Er komt ook een kleine rotonde die zorgt voor de aansluiting met de Henri Dunantstraat. Op businesspark De Hulst liggen vier woon- en werkkavels en zestien bedrijfskavels. Op twee woon- en werkkavels aan de Stationsweg in Venray is al een optie genomen. "Ook voor de bedrijfskavels is volop interesse. Op vijf kavels is al een optie genomen door diverse geïnteresseerden", vertelt makelaar Carel Fijen van Boek & Offermans Makelaars."Het gaat de goede kant op. Er zijn veel mensen die hier serieus naar kijken. Aan de zijde van de Stationsweg komen de vier woon- en werkkavels. Dat kunnen er helaas niet meer zijn, want er lopen hoogspanningskabels over het terrein. Daar mag niet onder gewoond worden." Rasenberg Infra is verantwoordelijk voor de aanleg van asfalt. Wethouder Jan Loonen (CDA) voorspelt een mooie toekomst voor het bedrijventerrein. "Dit is een gebied met veel potentie. Ik zie De Hulst als een van de geheimen van Venray. Het bedrijventerrein ligt dicht bij het treinstation en ook de aansluiting met de A73 is dichtbij. Ideaal voor bedrijven dus. Met de economie gaat het nu crescendo en er zijn nog kavels voorradig. Dit komt dus op een mooi moment."

Businesspark De Hulst is een bedrijvenpark dat zich richt op kleinschalige bedrijven. Het maakt deel uit van industrieterrein De Hulst 1, waar al diverse bedrijven zijn gevestigd. Ook de haven van Wanssum, waar een groot containerbedrijf is gevestigd, is goed bereikbaar. "De klant is koning, wij gaan graag in gesprek met belangstellende ondernemers om de mogelijkheden te bespreken", besluit Fijen enthousiast.

Mensen die meer informatie willen over het project kunnen contact opnemen met Carel Fijen via e-mail venray@boek-offermans.nl of telefonisch via 0478-636922 of de website boek-offermans.nl.

Foto: Rikus ten Brücke.