De Peelkorf A1 niet in finale

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf A1 verloren zaterdag de kruisfinale in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

In sporthal De Wetteling ging de Ysselsteynse ploeg onderuit tegen Rosolo A1 uit Reusel: 14-16. De Peelkorf, kampioen in zijn klasse, was tegen nummer vier Rosolo de favoriet en startte uitstekend met twee treffers op rij: 2-0. Vervolgens stokte het ritme bij de Ysselsteynse korfbalsters. Rosolo profiteerde optimaal en liep voor de pauze uit naar 5-7. In de slotminuten bracht De Peelkorf de ruststand op 7-7. In de tweede helft ging het tot 10-10 gelijk op, waarna Rosolo met vier doelpunten het beslissend gaatje sloeg: 10-14. In de slotfase vocht De Peelkorf zich terug tot 13-16, de Reuselse ploeg besliste met een zestiende doelpunt het duel definitief. Op zaterdag 17 maart speelt Rosolo in Eindhoven de finale om het Nederlands kampioenschap tegen Swift. De Veldense ploeg was in de tweede kruisfinale te sterk voor Dakos. In de C-finale van het NK won De Korfrakkers verrassend met 7-6 van Altior. De finale in de reserve topklasse tussen DDW 2 en Rosolo 2 eindigde na verlenging in 13-13. DDW 2 nam vervolgens de strafworpen het beste en werd Nederlands kampioen.

Eerste stap naar de topklasse

De Peelkorf-Prinses Irene 12-11 (7-6). Doelpunten De Peelkorf: Rachèl van Meijel (4x), Rozan Romme (3x), Marly van Asten, Janneke Jenneskens, Lieke Thomassen, Tina Janssen en Eline Claessens.

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf proberen via de nacompetitie een plek in de topklasse af te dwingen. De club uit Ysselsteyn liep in de reguliere zaalcompetitie het kampioenschap op een haar na mis. Nu gaat de ploeg samen met Prinses Irene uitmaken wie er volgend seizoen in de zaalcompetitie in de topklasse speelt. De eerste wedstrijd van het drieluik werd in ieder geval door De Peelkorf gewonnen: 12-11.

Beide ploegen waren in sporthal De Wettling aan elkaar gewaagd. De beide ploegen vonden in de beginfase regelmatig de korf. Bij 4-3 scoorde De Peelkorf en zo sloeg de ploeg een klein gaatje. Voor rust kwam Prinses Irene echter terug tot 7-6. Na rust zette De Peelkorf de 8-6 op het scorebord. De gaatje werd lang vastgehouden door De Peelkorf. Uiteindelijk trok Prinses Irene de stand op 10-10 gelijk. Er werd nog een paar keer gescoord en de wedstrijd eindigde in 12-11 in het voordeel van De Peelkorf. De overwinning biedt een mooi uitgangspunt voor het vervolg van de nacompetitie. Als de equipe uit Ysselsteyn komende zondag wint op bezoek bij Prinses Irene in Nistelrode dan is de promotie een feit. Het duel in sporthal De Overbeek begint zondag om 16.30
uur.

Versteegen scoort

GROESBEEK | Niek Versteegen fleurde zondag zijn debuut in de basis bij zijn nieuwe club De Treffers op met twee doelpunten.

De Treffers won de rasechte Groesbeekse voetbalderby tegen Achilles'29 met 5-2 in de tweede divisie. Versteegen maakte in de winterpauze de overstap van Achilles naar De Treffers. Hij scoorde de 2-0 en 4-2. De andere drie treffers scoorde Boy van de Beek die samen met Versteegen dezelfde transfer maakte.

Het waren de eerste twee doelpunten van de Ysselsteynse aanvaller in het shirt van De Treffers. Drie weken geleden maakte Niek Versteegen uit tegen Barendrecht als invaller zijn debuut.

Belangrijke zege voetbalsters

Venray-Prinses Irene 3-0 (1-0). Doelpunten Venray: Myrthe van de Laar, Lieke Wijnands en Lindie van der Steen.

Venray | De voetbalsters van SV Venray waren zondagmiddag met 3-0 te sterk voor Prinses Irene. Dankzij de overwinning neemt het team uit Venray verder afstand van hekkensluiter Nuenen en vindt de ploeg de aansluiting met de andere ploegen in zwaar weer. Ook de middenmoot komt dichterbij.

De thuisploeg kwam al in de eerste helft op voorsprong via Myrthe van de Laar. Na rust schakelde Venray een tandje bij en werd de score verdubbeld door Lieke Wijnands. Lindie van der Steen schoot de 3-0 tegen de touwen. Venray staat elfde in de hoofdklasse met negen punten uit elf wedstrijden. Hekkensluiter Nuenen pakte één punt uit twaalf duels. Prinses Irene staat tiende met tien punten, maar die ploeg speelde al wel drie duels meer dan SV Venray.

Lake Valley gelijk

Lake Valley-Gastronoom 3-3 (0-0). Doelpunten Lake Valley: Samir el Ghoul, Jarno Zanders en Mats Cuijpers.

Venray | De zaalvoetballers van Lake Valley namen het maandag in de hoofdklasse E op tegen Gastronoom (Neer). In de slotseconden sleepte de thuisploeg een gelijkspel uit het vuur: 3-3.

Tijdens de eerste helft stond de verdediging van de ploeg uit Venray als een huis. Lake Valley gaf nauwelijks kansen weg en de ploeg creëerde zelf enkele goede scoringskansen. Die mogelijkheden liet de ploeg onbenut. Zo eindigde de eerste helft doelpuntloos. Na rust schoot Gastronoom uit de startblokken. De bezoekers kwamen op een 0-2 voorsprong. Uit een hoekschop verkleinde aanvoerder Samir el Ghoul de achterstand: 1-2. Lake Valley zette de gasten onder druk, maar Gastronoom scoorde uit een counter: 1-3. Daarna besloot Lake Valley om doelman Yoeri Basten naar de kant te halen. De ploeg ging spelen met Bilal Naoumi, een meespelende keeper, en dat leverde resultaat op. In de voorlaatste minuut scoorde debutant Jarno Zanders (16) 2-3 en in de allerlaatste seconde maakte Mats Cuijpers de gelijkmaker.