SV United klopt Holthees in derby

SV United-Holthees 2-1 (2-1).

Doelpunten: Rik van de Pasch 1-0; Michal Kolodziejski 2-0; Kay Wijenberg 2-1.

WANSSUM | SV United won thuis in Wanssum de derby tegen Holthees met 2-1 in de vijfde klasse E.

De bezoekers uit Holthees-Smakt begonnen heel energiek aan de wedstrijd. Toch waren de beste kansen in de openingsfase voor de thuisploeg. Na tien minuten viel de openingstreffer. Die werd gescoord door Rik van de Pasch uit een verlengde voorzet van Indy Phillips: 1-0.

Holthees leverde veel strijd maar wist toch weinig gevaar te stichten voor het doel van keeper Bas Rademacher. Na twintig minuten lag de wedstrijd een poosje stil door een scheenbeenbreuk van United-verdediger Daniƫl Coenders na een ongelukkige botsing. Hij werd naar de kant gedragen in afwachting van de ambulance die even later arriveerde op het sportpark.

SV United maakte na de onderbreking jacht op de tweede treffer. Een kopbal van Indy Phillips verdween rakelings langs de paal. Vlak daarna was het toch raak. Michal Kolodziejski onderschepte de bal in de Holthese defensie en hij schoot de 2-0 binnen. Het spel werd richting het rustsignaal rommeliger. Vlak voor de thee scoorde Kay Wijenberg, na een voorzet van de linkerkant en een misser in de United-defensie, de aansluitingstreffer: 2-1.

In de tweede helft zette Holthees de thuisploeg onder druk. De bezoekers vertoefden veelal op de vijandelijke helft. Een kopgoal van Stef Janssen werd vanwege buitenspel afgekeurd en Robin van Es miste nog een goede mogelijkheid. De allerbeste kansen kreeg SV United via enkele gevaarlijke uitvallen. Maar Rik van de Pasch, Bram van de Ven en Bram Lookman hadden hun vizier niet op scherp staan. Daardoor kwam er geen verandering meer in de 2-1 stand.

SVOC'01 onderuit

SVOC'01-Lottum 0-3 (0-1).

OIRLO | SVOC'01 kon het thuis niet bolwerken tegen het hoger geklasseerde Lottum in de vijfde klasse E. De tricolores gingen met 0-3 onderuit.

De bezoekers namen na twaalf minuten de leiding: 0-1. In de eerste helft ging het rommelige duel nog aardig gelijk op. Een kwartier na rust werd een overtreding van SVOC-verdediger Bart Jenneskens bestraft met een penalty.

Vanaf de stip verdubbelde Lottum de score: 0-2. In de tweede helft kon SVOC'01 geen vuist meer maken. Twintig minuten voor tijd was de ongelijke strijd definitief beslist toen Lottum uitliep naar 0-3.