Broers Nohlmans slaan toe in slotfase

VVV'03-Oostrum 1-2 (1-0).

Doelpunten: Ruben Nohlmans en Dennis Nohlmans.

VENLO | Oostrum sloeg in de uitwedstrijd tegen VVV'03 pas in het slotkwartier (1-2 winst) toe in de vierde klasse E.

De Venlonaren kwamen het beste uit de startblokken. Oostrum beleefde een lastig eerste halfuur. Al na zes minuten nam de thuisploeg de leiding: 1-0. Na een halfuur bestraft de scheidsrechter een sliding van Dennis Nohlmans met een penalty. Dankzij een uitstekende redding van doelman Dennie Plum bleef Oostrum in de race.

Na de pauze speelde Oostrum een stuk feller en raakte VVV'03 zijn overwicht kwijt. De Venlonaren wisten nauwelijks nog gevaar te stichten. Uiteindelijk trok de ploeg van trainer Ron Spruit de wedstrijd via twee standaardsituaties naar zich toen. In de 75e minuut kopte Ruben Nohlmans uit een hoekschop de 1-1 binnen. Vlak voor tijd mocht Dennis Nohlmans vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Hij bezorgde Oostrum op de valreep de volle buit: 1-2.

Leunen verliest opnieuw van GFC'33

Leunen-GFC'33 1-3 (1-3).

Doelpunt: Thomas Litjens.

LEUNEN | Leunen verloor het duel in de onderste regionen thuis met 1-3 van hekkensluiter GFC'33 in de vierde klasse E. De uitwedstrijd in Grubbenvorst op 5 november werd al met 4-0 verloren door de oranje-witten.

Het was voor GFC-trainer Roger Ceulemans, die Leunen van 2011 tot 2014 onder zijn hoede had, voor hem een prettig weerzien op sportpark 't Klaverblad.

In de doelpuntloze eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Leunen was soms wel dreigend maar de ploeg heeft te veel moeite met het maken van doelpunten.

Vlak na de pauze nam GFC'33 de leiding via een kopbal uit een hoekschop: 0-1. Een paar minuten later kwam Leunen via hetzelfde recept op gelijke hoogte. Aanvoerder Thomas Litjens kopte uit een corner de 1-1 binnen. Halverwege de tweede helft leidde een misverstand in de Leunse ploeg een nieuwe achterstand in: 1-2. Een kwartier voor tijd was de strijd beslist toen GFC'33 op 1-3 kwam. Leunen probeerde tevergeefs nog iets te forceren in de slotfase.

Merselo al vroeg op achterstand

America-Merselo 3-2 (2-1).

Doelpunten: Jelle Nijenhuis en Camiel Kroonen.

AMERICA | Merselo keek uit tegen America in de vijfde klasse E al binnen negen minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Uiteindelijk verloor Merselo met 3-2. De geel-zwarten moeten daardoor een stapje terugdoen in de titelstrijd.

Bij de twee snelle openingstreffers ging Merselo-libero Ahmad Qurishi niet vrijuit. Hij speelde sowieso een onprettige wedstrijd in America. Toch liet Merselo zich door de vroege 2-0 achterstand niet uit het veld slaan. Jelle Nijenhuis scoorde met een afstandschot na een halfuur de aansluitingstreffer: 2-1.

Halverwege de tweede helft kwam Merselo langszij door een kopbal van Camiel Kroonen: 2-2. De wedstrijd lag weer helemaal open. Een tegenvaller was dat Rens Wismans twintig minuten voor tijd geblesseerd raakte. Trainer Marcel Peters had al drie keer gewisseld waardoor Wismans toch moest blijven staan. In de slotfase profiteerde America en trok alsnog de winst naar zich toe: 3-2.