SSS'18 wint royaal tegen Margriet

Margriet-SSS'18 1-4 (0-1).

Doelpunten: Koen Verlinden (0-1), Willem Kuenen (1-2), Thomas Botden (1-3) en Koen van Bree (1-4).

SSS'18: Massop; Wijenberg (75. Luydens), Janssen, Venhuizen en Rutten; Koen van Bree, Voesten en Kuenen; Lucassen, Deriet (60. Botden) en Verlinden (80. Beckers).

OSS | SSS'18 won dikverdiend met 1-4 op bezoek bij Margriet in de tweede klasse H. Thuis verloren de Overloners op 5 november nog met 1-2 van de tegenstander uit Oss. Ditmaal waren de rollen omgedraaid en was SSS'18 oppermachtig. De ploeg van trainer Ruud Vermeer creƫerde vele kansen waardoor de score nog hoger had kunnen uitvallen.

Ken Wijenberg keerde na zijn verblijf in Australiƫ voor het eerst weer terug in de basis. De Holtheser nam weer de rechtsbackplaats in. Doordat de defensie weer helemaal compleet is, schoof Willem Kuenen door naar het middenveld.

De Overloonse ziekenboeg is nu vrijwel leeggestroomd. Alleen Bas Joosten ontbreekt nog. De aanvaller onderging gisteren (woensdag) een enkeloperatie. Het is twijfelachtig of hij dit seizoen nog in actie komt voor de geel-zwarten. Joosten stond slechts zes keer in de basis en hij viel drie keer in. Toch wist hij daarin zes keer te scoren.

Na een klein halfuur zette Koen Verlinden de bezoeker op een 0-1 voorsprong. Dat was tevens de ruststand. "We hadden voor rust al ruimer afstand moeten nemen", vond trainer Ruud Vermeer. "We hebben wel vijf of zes goede kansen gehad. Terwijl Margriet ook twee keer gevaarlijk werd."

Na de pauze kwam de thuisploeg gedreven uit het kleedlokaal. De Overloners beleefden een benauwd kwartiertje in het begin van de tweede helft. Margriet wist op gelijke hoogte te komen (1-1) maar twee minuten later leidde SSS'18 weer. Willem Kuenen scoorde zijn allereerste competitietreffer in de hoofdmacht: 1-2. Thomas Botden, die na een uur Bart Deriet afloste, bracht de stand op 1-3. Tien minuten voor tijd bepaalde Koen van Bree de eindstand op 1-4.

SSS'18 is sinds de terugkeer van aanvoerder Wout Janssen, op 4 februari in de derby tegen Volharding, ongeslagen. De laatste drie duels leverden zeven punten en de vierde plaats op de ranglijst op. Komende zondag krijgen de Overloners WSC uit Waalwijk op bezoek.