Volharding: rode kaarten en verlies

Volharding-Helvoirt 1-3 (0-0).

Doelpunten: 47. Stan Duijkers 1-0; 51. Max Meijer 1-1; 53. Max Meijer 1-2; 80. Roel van Asseldonk 1-3. Scheidsrechter: Ploegstra (Born). Rode kaart: 70. Wouter Evers (Volharding) vanwege neerhalen tegenstander; 70. Tom Kessels (Volharding) na twee keer geel.

Volharding: Vullings; Janssen, Evers, Kessels en Albers; Verstegen, Beurskens en Van den Bosch (80. Stevens); Tissen (46. Duijkers), Brouwer en Van Rens (70. Lenkens).

VIERLINGSBEEK | Volharding maakte een bijzonder slechte beurt in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Helvoirt in de tweede klasse H. De Vierlingsbekers eindigden het duel met negen man nadat Wouter Evers (direct rood) en Tom Kessels (tweemaal geel) direct na elkaar van het veld werden gestuurd.

Volharding trad aan zonder Jeroen Schepens en de routiniers Mark Blenckers, Roel Gerrits en Patrick van Kempen. Daan Albers nam weer de linksbackpositie in. Een week eerder maakten de Vierlingsbekers een goede indruk in met 1-3 gewonnen oefenduel bij Germania in Groesbeek.

Het bleek geen voorbode voor een goed vervolg. Aanvoerder Jip Verstegen was zondag het enige lichtpunt bij de Vierlingsbekers. In de vrij vlakke eerste helft ging de strijd gelijk op. In de laatste minuten voor het rustsignaal leefde het duel plotseling op. Tim Brouwer werd twee keer gevaarlijk en aan de overzijde bracht doelman Job Vullings redding.

Tijdens de theepauze loste Stan Duijkers in de voorhoede Rick Tissen af. De jonge aanvaller was al na twee minuten succesvol. Uit een voorzet van Marc van Rens kopte Duijkers de Vierlingsbekers op een 1-0 voorsprong. Het was zijn allereerste treffer in de hoofdmacht. Daarna ging het snel mis bij Volharding. Binnen een paar minuten waren de rollen omgedraaid.

Uit een vrije trap vanaf twintig meter kwam Helvoirt op gelijke hoogte: 1-1. Even later beging Tom Kessels een overtreding die hem een gele kaart kostte. Uit de toegekende vrije trap verdween de bal onder Job Vullings door in het doel: 1-2. Die snelle tegenslagen kwam Volharding niet meer te boven.

Laatste man Wouter Evers trok aan de noodrem en hij incasseerde de rode kaart. Tom Kessels leverde commentaar en hij ontving van arbiter Ploegstra zijn tweede geel en dus rood. In één klap raakte Volharding zijn centrale duo kwijt. Met negen man was het daarna een hopeloze missie. De onrust en irritaties hielden aan binnen en buiten de lijnen. Tim Brouwer en Stan Duijkers kregen nog de gele kaart en elftalleider William van Doorn werd weggestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. In de slotfase liep Helvoirt uit naar 1-3. De mineurstemming was compleet op sportpark Soetendaal.