Schone Maas Actie

Wanssum | IVN Geijsteren-Venray doet op zaterdag 24 maart, tijdens de landelijke opschoondag, mee aan de Schone Maas Actie.

Iedereen die van een schone Maas en een schone zee houdt, zoals (groot)ouders met (klein)kinderen, natuur- en dierenliefhebbers, vissers, eigenaren van boten en andere belangstellenden kunnen meehelpen om deze plastic soep te voorkomen.

Van eind november 2017 tot begin februari 2018 heeft het water van de Maas hoog gestaan. Wanneer het hoogwater zakt, belandt het afval op de rivieroevers. Tonnen zwerfvuil liggen er dan.

Plastic kan heel lang meegaan. Het is een oersterk product. Als het plastic in het water terecht komt en onderdeel uit gaat maken van de plastic soep, heeft dat gevolgen voor allerlei zeedieren en zeevogels.

Onder invloed van zonlicht en golfslag verkleint het afval in het water en de dieren zien de (micro)plastics als voedsel aan.

Onder de titel Schone Maas werken provincie Limburg, Rijkswaterstaat, het Waterschap, terreinbeheerders, natuurorganisaties, gemeenten, lokale partijen, bedrijven en veel verenigingen en vrijwilligers samen om de oevers van de Maas weer schoon te krijgen.

Kom ook in actie tegen de plastic soep. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@ivn-geysteren-venray.nl.

De start van de schoonmaakactie is om 13.30 uur bij restaurant De Kooy aan de Maas in Wanssum.